Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέα πρόσκληση για 3.500 παιδιά σε παιδικούς σταθμούς

Ειδική πρόσκληση εκδίδει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης προκειμένου να φιλοξενηθούν ακόμη 3.500 παιδιά ηλικίας 4 ετών σε δομές παιδικής φροντίδας κάνοντας τη χρήση voucher στους δήμους όπου δεν υπάρχουν πρόσθετες αίθουσες στα νηπιαγωγεία.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά σήμερα 10 Σεπτεμβρίου και λήγει την 24η του ιδίου μήνα. Την 25η Σεπτεμβρίου η ΕΕΤΑΑ θα εκδώσει τα προσωρινά αποτελέσματα, ενώ τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την 30ή Σεπτεμβρίου. Οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς θα γίνουν την 1η Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τους Δήμους Κομοτηνής, Παιανίας, Ραφήνας - Πικερμίου, Σαρωνικού, Μαραθώνα, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Κεντρικής Κέρκυρας, Μαλεβιζίου, Κω και Ρόδου, οι οποίοι εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής λόγω έλλειψης αιθουσών στα νηπιαγωγεία. Έτσι τα 3.500 παιδιά θα συνεχίσουν να φιλοξενούνται για την τρέχουσα σχολική χρονιά σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Το κόστος θα ανέλθει σε 9 εκατ. ευρώ και το ποσόν αυτό έρχεται να προστεθεί στα 270 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό στο πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”.

Να σημειωθεί ότι με την αρχική πρόσκληση για το πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” έχουν διανεμηθεί 155.000 vouchers και μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί 130.000 παιδιά. “Τα τελικά στοιχεία θα τα έχουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου” σχολιάζει σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Θ. Γκοτσόπουλος.

Η.Β.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο