Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
11.3°C16.6°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C27.8°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
4 BF 94%
Πίσω ολοταχώς... η Κεραμέως: Θέλει ιστορία με εθνική συνείδηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πίσω ολοταχώς... η Κεραμέως: Θέλει ιστορία με εθνική συνείδηση

Στόχος της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι η Ιστορία «να πάψει να είναι κοινωνικού χαρακτήρα» αλλά «να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση» σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως. Επίσης, η υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ότι στις παρελάσεις «ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία», προαναγγέλοντας ότι αλλαγή σε σχέση με το ισχύον καθεστώς της κλήρωσης για τα Δημοτικά θα ισχύσει από την 28η Οκτωβρίου.

Επίσης, η υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ότι στις παρελάσεις «ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία», προαναγγέλοντας ότι αλλαγή σε σχέση με το ισχύον καθεστώς της κλήρωσης για τα Δημοτικά θα ισχύσει από την 28η Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι σε βάθος χρόνου θα γίνουν αλλαγές σε κρίσιμα μαθήματα, όπως η Ιστορία.

Τόνισε ότι στόχος της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι η Ιστορία να πάψει να είναι κοινωνικού χαρακτήρα αλλά να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/676618526&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

Για την επιλογή των σημαιοφόρων ανέφερε ότι θα γίνεται με βάση τις επιδόσεις τους, αλλάζοντας την απόφαση του τέως υπουργού Κώστα Γαβρόγλου που είχε αλλάξει το σύστημα ορίζοντας την επιλογή των σημαιοφόρων μόνο στο Δημοτικό με κλήρωση.

Παράλληλα, τόνισε ότι ως προς το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας δεν θα ισχύσουν αλλαγές φέτος, ενώ οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν σε βάθος χρόνου. Η Νίκη Κεραμέως δεν διευκρίνισε αν η κατάργηση των «αιώνιων» φοιτητών θα συμπεριληφθεί στο προσεχές σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υποδηλώνοντας ότι μάλλον θα καθυστερήσει η εφαρμογή της.

Τέλος, η υπουργός παιδείας δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να μην αναγράφεται το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα απολυτήρια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αρκέστηκε στο να πει ότι περιμένει να λάβει την επίσημη απόφαση στα χέρια της ώστε να αποφασίσει το Υπουργείο πως θα κινηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL