Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δύο αποφάσεις του ΣτΕ περιμένει το Υπ. Παιδείας για να συμμορφωθεί ή όχι με την απόφαση Αρχής Προστασίας

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του σχετικά με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφορικά με την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας σε σχολικά έγγραφα

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του σχετικά με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφορικά με την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας σε σχολικά έγγραφα καθώς και στις δηλώσεις των μαθητών για το θρήσκευμα τους για απαλλαγή από το μάθημα των Θρηκευτικών, κάνει γνωστό ότι αναμένει δύο σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, και τότε θα αποφασίσει αν θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει "η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έλαβε σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου 2019, την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφορικά με α) την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας σε στοιχεία και έγγραφα σχετικά με τη σχολική δραστηριότητα και λειτουργία και β) τη δήλωση ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και εξ’αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης για την απαλλαγή του από το μάθημα των Θρησκευτικών, την οποία απόφαση θα μελετήσει αναλυτικά. 

Υπενθυμίζεται ότι αναμένονται και δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με συναφές ζήτημα αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια.  

Αυτονοήτως το Υπουργείο θα συμμορφώνει την πολιτική του με τις αποφάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης."

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο