Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
"Λουκέτα" ετοιμάζει η Κεραμέως
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Λουκέτα" ετοιμάζει η Κεραμέως

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο σε Σχολές που δεν θα καταφέρουν να έχουν ικανοποιητικό αριθμό εισακτέων ως αποτέλεσμα της επαναφοράς της «βάσης του δέκα» άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Αν σε μια Σχολή κάποιος μπαίνει αποκλειστικά με 2 ή 3, τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε εάν ο Έλληνας φορολογούμενος πρέπει να πληρώνει για τέτοιες σχολές» δήλωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υπουργός, όταν ρωτήθηκε εάν η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προσανατολίζεται στην αναστολή Τμημάτων που ενδεχομένως να αποψιλωθούν (ειδικά τα περιφερειακά τμήματα) από την επαναφορά της κατώτατης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ.

«Πιστεύω πως δεν φτάσουμε εκεί» έσπευσε να προσθέσει, εκτιμώντας ότι η «βάση του 10» θα οδηγήσει «στην αναβάθμιση του επιπέδου των φοιτητών και της παρεχόμενης εκπαίδευσης». Όπως έχει προαναγγελθεί, η πρόταση αυτή θα συζητηθεί με τις πρυτανικές αρχές των ιδρυμάτων μαζί με τη δυνατότητα να καθορίζουν τα ίδια τα ιδρύματα ακόμα και βάση υψηλότερη της κατώτατης.

Ράβε - ξήλωνε

Μετά από τουλάχιστον δύο χρόνια συζητήσεων μεταξύ υπουργείου Παιδείας, πρυτανικών αρχών και πανεπιστημιακής κοινότητας για τη διαμόρφωση του νέου ακαδημαϊκού τοπίου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στις προθέσεις της νέας ηγεσίας είναι να επανεξεταστεί ο ακαδημαϊκός χάρτης και να επέλθουν νέες αλλαγές για «την πλέον κατάλληλη αναδιάταξή του». Νέος γύρος συζητήσεων, νέος γύρος διαβουλεύσεων με θύματα πάντοτε τους υποψηφίους και τους φοιτητές που δεν θα γνωρίζουν αν η Σχολή που εισήχθησαν θα υπάρχει σε λίγα χρόνια...

Αλλαγές εξετάζονται επίσης στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ' Λυκείου και τη διδασκαλία των έξι ωρών στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ επανέρχεται ο εξεταστικός μαραθώνιος στο Λύκειο, όπου τα παιδιά για να προαχθούν από τη μια τάξη στην άλλη θα δίνουν πανελλαδικού τύπου εξετάσεις, με τον βαθμό του απολυτηρίου να προκύπτει και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL