Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέα κινητοποίηση για την υπεράσπιση του ασύλου

Eurokinissi

Οι φοιτητές δίνουν ραντεβού στις 18.00 στα Προπύλαια, θέλοντας να επαναλάβουν τη δυναμική κινητοποίηση της 23ης Ιουλίου

Σε νέα κινητοποίηση στα Προπύλαια καλούν σήμερα στις 18.00 φοιτητικοί σύλλογοι, αριστερές Νεολαίες και πλήθος φορέων και συλλογικοτήτων ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στην παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και στις αλλαγές που φέρνει στα πανεπιστήμια το διυπουργικό νομοσχέδιο της ΝΔ το οποίο ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο διαδικτυακό κάλεσμα που γίνεται για τη διαδήλωση στην Αθήνα στα Προπύλαια οι φοιτητές διαμηνύουν ότι η πρόθεση της κυβέρνησης "να δώσει ένα σαφές μήνυμα καταστολής των αγώνων του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος και τσακίσματος των συλλογικών μας κατακτήσεων ώστε να προωθήσει τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της" δεν θα περάσει. "Θα είμαστε εκεί!".

Στην κινητοποίηση πρόκειται να συμμετάσχουν φοιτητικοί σύλλογοι, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, συλλογικότητες και συνελεύσεις από τον αναρχικό χώρο.

“Το πανεπιστημιακό άσυλο βρέθηκε ξανά και ξανά στο επίκεντρο της κρατικής επιθετικότητας. Προσδιορίστηκε ως συνώνυμο της ανομίας και της παραβατικότητας, λέξεις - κλειδιά ενταγμένες πλήρως στην παραδοσιακή συντηρητική ρητορική” αναφέρει στο ψήφισμα - κάλεσμά του ο σύλλογος μεταπτυχιακών φοιτητών και υπ. Διδακτόρων.

“Οι κοινότητες αγώνα φοιτητ(ρι)ών και εργαζομένων πρέπει να πιάσουν το νήμα των κοινών τους αντιστάσεων και να βάλουν μπροστά τις δικές τους πρακτικές, που ανοίγουν το πανεπιστήμιο στην πληττόμενη κοινωνία, που δημιουργούν αντιπαραδείγματα, που μοιράζονται τη γνώση, που γεννάνε συνειδήσεις και εμπειρίες κοινωνικού ανταγωνισμού” τονίζει ο σύλλογος.

Κάλεσμα με σύνθημα «υπερασπιζόμαστε την δημοκρατία και την ελευθερία» απευθύνει και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Θεσσαλονίκη οι φοιτητές θα ξεκινήσουν να συγκεντρώνονται από τις 6.30 μ.μ. "Η κατάργησή του ισοδυναμεί με ένα πραγματικά ιστορικό πισωγύρισμα της ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής ζωής στις πιο μαύρες και αντιδραστικές σελίδες της" αναφέρει στο δικό της κάλεσμα η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη. Καταλήγοντας, καλεί τους νέους να γίνουν "από χαμένη γενιά, η γενιά της εξέγερσης!".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο