Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Μερόπη Τζούφη: / Μερόπη Τζούφη: Η Ν.Δ. δεν έχει απαντήσει αν θα αυξήσει το ποσοστό των δαπανών για την Παιδεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μερόπη Τζούφη: / Μερόπη Τζούφη: Η Ν.Δ. δεν έχει απαντήσει αν θα αυξήσει το ποσοστό των δαπανών για την Παιδεία

Να απαντήσει αν σχεδιάζει ή όχι να αυξήσει τις δαπάνες για την Παιδεία κάλεσε την κυβέρνηση η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη. «Εκείνο για το οποίο είχαμε δεσμευτεί -και σε αυτό δεν έχει απαντήσει η Νέα Δημοκρατία- είναι στην αύξηση του ποσοστού των δαπανών για την Παιδεία», δήλωσε η πρώην υφυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Υπενθύμισε επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί πως στο τέλος της τετραετίας θα ανέβαζε τον προϋπολογισμό της Παιδείας στο 5% από το 2,8% «το οποίο το είχαμε ανεβάσει από το 1,8% του προϋπολογισμού, παρότι ήμασταν μέσα σε μνημόνιο και μόνο κάποιους μήνες εκτός μνημονίου» είπε και συμπλήρωσε πως «εάν ο προσανατολισμός είναι η ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών της Παιδείας, συμπεριλαμβανομένης και της Ανώτατης Εκπαίδευσης, θα πρέπει να το αποδείξει η Νέα Δημοκρατία».

Σχολιάζοντας την παράταση στα μηχανογραφικά, η Μερόπη Τζούφη εκτιμά ότι επιδίωξη της κυβέρνησης ήταν να ανασταλεί η λειτουργία των νέων τμημάτων.

«Προφανώς δεν κατάφερε να το κάνει, και αυτό καταλαβαίνει κανείς τι αναστάτωση δημιούργησε στα παιδιά που είχαν φτιάξει ήδη τα μηχανογραφικά τους, αλλά και στα τμήματα που ήταν έτοιμα να υποδεχθούν τους νέους φοιτητές. Το γεγονός πως έληξε σημαίνει ότι αυτό ήταν συνολική απόφαση όλων των Συγκλήτων, οι οποίες έστειλαν τις αποφάσεις τους», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «όλη αυτή η ιστορία για τη λειτουργία των τμημάτων και τον ενοποιημένο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης έγινε έπειτα από μία πολύ μακρά διαχρονική διαβούλευση και εισηγήσεις των αντίστοιχων τμημάτων και συγκλήτων, οι οποίες προφανώς δήλωναν έτοιμες να υποδεχθούν τους νέους φοιτητές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL