Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μαζική πορεία φοιτητών στην Αθήνα για το άσυλο

Eurokinissi

Η πορεία, ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που δρομολογείται από τη νέα κυβέρνηση, ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε στη Βουλή

Μαζική διαδήλωση πραγματοποίησαν οι φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που δρομολογείται από τη νέα κυβέρνηση.

«Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό» και «Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε, το άσυλο με αγώνες θα υπερασπιστούμε», αποτέλεσαν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία.

Η πορεία, ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε στη Βουλή, με τις αστυνομικές δυνάμεις να είναι είναι παρατεταγμένες δεξιά και αριστερά του Κοινοβουλίου.

Στην διαδήλωση συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και εργαζόμενοι που συμπαραστέκονται στα αιτήματα της φοιτητικής κοινότητας.

Στα καλέσματά τους το ΜΑΣ, η ΕΑΑΚ, το Bloco, η Πορεία, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και άλλες αριστερές παρατάξεις διαμηνύουν ότι «δεν θα περάσει» η κατάργηση του ασύλου.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις