Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
ΑΔΕΔΥ: Η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει τα δόντια της με το καλημέρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΔΕΔΥ: Η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει τα δόντια της με το καλημέρα

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει τα δόντια της απέναντι στους φοιτητές και τους εργαζόμενους με το καλημέρα. Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή θα είναι και ρυθμίσεις για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου» αναφέρει το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Όπως σημειώνει, «η δήθεν ανησυχία της κυβέρνησης για την εγκληματικότητα στα Ανώτατα Ιδρύματα είναι υποκριτική και ψεύτικη. Αυτό που λείπει σήμερα στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ δεν είναι τα ΜΑΤ και οι διμοιρίες καταστολής αλλά η επαρκής χρηματοδότηση, για να λυθούν προβλήματα όπως π.χ. έλλειψη φωτισμού, συντήρησης και φύλαξης που δίνουν χώρο σε φαινόμενα εγκληματικότητας τα οποία αξιοποιούνται υποκριτικά μετά για το χτύπημα του ασύλου.

Η προσπάθεια για την κατάργηση του ασύλου έχει άλλες στοχεύσεις. Οι αντιλαϊκές πολιτικές των τελευταίων χρόνων υπηρέτησαν και υπηρετούν την επιχειρηματική λειτουργία και δραστηριότητα των Πανεπιστημίων. Αυτή η λειτουργία επιτάσσει και η κατάργηση του ασύλου, για να εξασφαλιστεί η «ασυλία» στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το χτύπημα των δικαιωμάτων των φοιτητών».

Το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την ακαδημαϊκή ελευθερία και δημοκρατία, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Καλεί τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία να καταδικάσουν τις προσπάθειες αυτές καθώς και τις πρακτικές του δόγματος «νόμος και τάξη», να μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι θα βρεθεί δίπλα στους φορείς του μαζικού κινήματος που θα υπερασπιστούν το άσυλο και θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL