Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.8°C28.0°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.4°C28.5°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C27.6°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C25.8°C
5 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
28.9°C29.0°C
0 BF 21%
Ν.Κεραμέως: Ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, ανώτατο χρονικό όριο σπουδών και κατάργηση του ασύλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Κεραμέως: Ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, ανώτατο χρονικό όριο σπουδών και κατάργηση του ασύλου

Ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανώτατο χρονικό όριο ολοκλήρωσης των προπτυχιακών και κατάργηση του ασύλου, προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ως άμεσες παρεμβάσεις στον τομέα της ευθύνης της.

Επίσης, η υπουργός Παιδείας, ανακοίνωσε μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς, επίσπευση της διαδικασίας πρόσληψης 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και επιμόρφωση τους.

Ταυτοχρόνως η ίδια τόνισε ότι η εξωστρέφεια και ουσιαστικότερη διασύνδεση με την αγορά εργασίας αποτελούν τον πρώτο στόχο του κυβερνητικού προγράμματος για την Παιδεία.

Στο πλαίσιο της «ριζικής αλλαγής της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια βίου μάθησης» ανακοίνωσε την επαναφορά του θεσμού των πρότυπων σχολείων.

Εξάλλου ανακοίνωσε την ενίσχυση της προσχολικής εκπαίδευσης, ενώ για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ξεκαθάρισε πως κεντρική επιδίωξη είναι «να απελευθερωθεί το σχολείο από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του υπουργείου Παιδείας και να υπάρξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς». 

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL