Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Πράσινο φως" από ΣτΕ για τις προκηρύξεις στην Ειδική Αγωγή

Μετά από αίτημα του υπουργείου Παιδείας

Απρόσκοπτα θα συνεχιστούν οι διαδικασίες από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των πρώτων 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, αλλά και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού κατά την προεκλογική περίοδο.

Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από το υπουργείο Παιδείας στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να εξαιρεθούν οι διαδικασίες των μόνιμων διορισμών από τον Νόμο 2190/1994 που προβλέπει ότι από προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης “παγώνουν” όλες οι διαδικασίες για διορισμούς, προσλήψεις και για οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή. Ο στόχος ήταν να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί εγκαίρως στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο.

Ως μια θετική εξέλιξη προκειμένου να μην υπάρξει χαμένος χρόνος χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ που ενέκρινε τη συνέχιση των διαδικασιών, ενώ κάλεσε εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευτεί για το σύνολο των 15.000 προσλήψεων που υλοποιεί η παρούσα κυβέρνηση.

“Αναμένω τη δημόσια δέσμευση του προέδρου της Ν.Δ. τόσο για τους 4.500 διορισμούς όσο και για τους υπόλοιπους 10.500 που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και υλοποιεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες μέσω του ΑΣΕΠ. Και δεν αναμένω μόνο εγώ τη δέσμευση αυτή, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, επειδή όλοι ακούμε υψηλόβαθμα στελέχη της Ν.Δ. όχι μόνο να μην δεσμεύονται για τους 15.000 διορισμούς στην εκπαίδευση, αλλά να δηλώνουν ότι οι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή είναι ‘στον αέρα’» δήλωσε σκωπτικά ο Κ. Γαβρόγλου.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις