Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Απόλυση δημοσιογράφου απαίτησε ο βουλευτής της ΝΔ και δήμαρχος Κατερίνης Κ. Κουκοδήμος... δεν κρατιούνται
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απόλυση δημοσιογράφου απαίτησε ο βουλευτής της ΝΔ και δήμαρχος Κατερίνης Κ. Κουκοδήμος... δεν κρατιούνται

Οπως καταγγέλλει η δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Ευαγγελία Διαμαντοπούλου, ο κ. Κουκοδήμος εισέβαλε στον ραδιοφωνικό σταθμό που εργάζεται το πρωί της Παρασκευής 31 Μαΐου, λίγες ώρες πριν από την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, και απαίτησε από τον ιδιοκτήτη του ραδιοφώνου κ. Χρυσικό να την απολύσει.

Την απόλυση μιας δημοσιογράφου από την Κατερίνη απαίτησε ο μέχρι σήμερα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Πιερίας και νεοεκλεγείς δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, γιατί του άσκησε κριτική από τη ραδιοφωνική της εκπομπή.

Όπως δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4», την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» και την Ευγενία Χατζηγεωργίου, «έλεγε διάφορες εκφράσεις τις οποίες δεν μπορώ να αναφέρω. Η αιτιολογία ήταν ότι είπα εγώ την προηγούμενη μέρα στην εκπομπή μου ότι ο κ. Κουκοδήμος απαξίωσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς δεν αποδέχθηκε καμία πρόσκληση για συνέντευξη». Σύμφωνα με την ίδια, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο κ. Κουκοδήμος δεν έστελνε στον ραδιοφωνικός σταθμό ούτε καν τα τυπικά δελτία τύπου.

Η αναφορά στην απαξίωση που επέδειξε στον δημόσιο διάλογο ο βουλευτής της ΝΔ και δήμαρχος Κατερίνης πλέον είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, να στραφεί εναντίον της, να έρθει στον σταθμό και να κλοτσάει τις πόρτες, να χτυπάει τα γραφεία, και να της κάνει απειλητικά νοήματα.

«Απαιτούσε να χάσω τη δουλειά μου επειδή τόλμησα να πω ότι μας απαξίωσε ως μέσο» τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου και συμπλήρωσε πως είναι 12 χρόνια βουλευτής και γνωρίζει τι σημαίνει να εκτίθεσαι δημόσια.

Αναφορικά με τον δημοσιογραφικό κόσμο της Κατερίνης η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι με κάποιες εξαιρέσεις δεν έχει στηριχτεί όσο θα έπρεπε, ωστόσο νιώθει ικανοποιημένη που «μπήκε στη διαδικασία η Ένωση Συντακτών να ακούσει την αγωνία μου, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι όταν ένας άνθρωπος που έχει εξουσία να απαιτεί την απόλυση σου σε θορυβεί».

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την ενέργεια του Κώστα Κουκοδήμου να προκαλέσει επεισόδιο σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κατερίνης και να ζητά από την ιδιοκτησία να απολύσει τη δημοσιογράφο–μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Ευαγγελία Διαμαντοπούλου, επειδή σχολίασε αρνητικά στοιχεία της προεκλογικής εκστρατείας του ως υποψήφιου δημάρχου.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ θυμίζει σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα ότι η άσκηση κριτικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το δημοσιογραφικό έργο κι ότι η αντίδρασή τους σ’ αυτήν δεν μπορεί να εκδηλώνεται με απειλές κι εκφοβισμό. Ο δημοσιογραφικός κόσμος διαθέτει θεσμικά όργανα και μηχανισμούς στους οποίους μπορεί να απευθύνεται οποιοσδήποτε εκτιμά ότι αδικήθηκε στο πλαίσιο του ενημερωτικού έργου που ασκούν οι δημοσιογράφοι. Ενέργειες όπως η παραπάνω φανερώνουν δυσανεξία στην κριτική, κάτι που δεν συμβαδίζει με την ιδιότητα του πολιτικού προσώπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL