Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αυστηρές ποινές για παρεμπόδιση στη διανομή Τύπου

  Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματικό πρόστιμο 5.000 έως 50.000 ευρώ θα τιμωρείται η παρεμπόδιση της ελεύθερης διανομής του Τύπου με πρόθεση, σύμφωνα με τροπολογία του...

 

Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματικό πρόστιμο 5.000 έως 50.000 ευρώ θα τιμωρείται η παρεμπόδιση της ελεύθερης διανομής του Τύπου με πρόθεση, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που αναμενόταν να ψηφιστεί χθες στη Βουλή.

Η τροπολογία προβλέπει την απαγόρευση της «καθ' οιονδήποτε τρόπο παρακώλυσης της διανομής του Τύπου από τυπογραφεία, επιχειρήσεις πρακτορείων εφημερίδων και περιοδικών, καθώς και από επιχειρήσεις πώλησης». Ορίζει δε ως παρακώλυση τη μη διανομή όλων των φύλλων του τιράζ στα σημεία πώλησης και την απόκρυψη των εφημερίδων από τις επιχειρήσεις πώλησης.

Η διάταξη έχει στόχο τη θωράκιση και την ανεμπόδιστη διανομή εφημερίδων και περιοδικών και συνδέεται με καταγγελίες για παραβατικές συμπεριφορές του μονοπωλιακού πρακτορείου διανομής Άργος, ιδιοκτησίας Μαρινάκη, το οποίο ελέγχεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά από καταγγελίες εφημερίδων για παρεμπόδιση της διανομής και χάλκευση των στοιχείων πωλήσεων.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ναι, αλλά ο Τσίπρας έφερε Μνημόνια

Μπορεί τα κανάλια να δοξάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά στον πραγματικό κόσμο η κατάσταση δεν είναι καθόλου ρόδινη. Υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες, το κλίμα κάθε άλλο παρά αισιόδοξο είναι, η πολυδιαφημισμένη ρευστότητα πέφτει με το σταγονόμετρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις