Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κανονικά από την ΕΡΤ η συγκέντρωση στο Ηράκλειο σήμερα

  Την υποχρέωση των τηλεοπτικών σταθμών να τηρούν τη νομοθεσία για την προβολή κομμάτων και υποψηφίων υπενθυμίζει με απόφασή του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μετά από έκτακτη συνεδρίαση της...

 

Την υποχρέωση των τηλεοπτικών σταθμών να τηρούν τη νομοθεσία για την προβολή κομμάτων και υποψηφίων υπενθυμίζει με απόφασή του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μετά από έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας χθες, διάρκειας πλέον των τριών ωρών.

Η απόφαση, η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία, αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ΕΣΡ προκειμένου να απαντήσει στην επιστολή της Ν.Δ., η οποία ζητούσε την παρέμβαση της Ανεξάρτητης Αρχής προς την ΕΡΤ, ώστε να απαγορεύσει την προγραμματισμένη μετάδοση της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ και της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα απόψε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η γενική και αόριστη επίκληση της νομιμότητας ήταν η διέξοδος που βρήκε το ΕΣΡ ώστε αφενός να μην αφήσει αναπάντητη την επιστολή της Ν.Δ., αφετέρου να αποφύγει τον σκόπελο να ζητήσει από την ΕΡΤ ακύρωση της μετάδοσης, η οποία έκρυβε «παγίδες»:

Η πρώτη παγίδα ήταν το ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Το κόμμα είχε ζητήσει από την ΕΡΤ μετάδοση της προεκλογικής ομιλίας της κ. Γεννηματά στο Ηράκλειο, η ΕΡΤ είχε ανταποκριθεί και κανείς -ούτε η Ν.Δ.- δεν διαμαρτυρήθηκε γι' αυτό. Το ΕΣΡ θα όφειλε να σχηματίσει φάκελο ότι κακώς έγινε η μετάδοση.

Η δεύτερη παγίδα ήταν το ΚΚΕ: Εάν το ΕΣΡ ζητούσε ακύρωση μετάδοσης της συγκέντρωσης στο Ηράκλειο, θα όφειλε να ζητήσει και την ακύρωση της μετάδοσης της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του Δ. Κουτσούμπα στην Αθήνα χθες το βράδυ.

Α.Γ.Ν.

 

Δείτε όλα τα σχόλια