Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΡΤ: Σε συνεννόηση με τη Ν.Δ. η μετάδοση της συγκέντρωσης στα Χανιά

Τις διαμαρτυρίες ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την έκπληξη πολλών τηλεθεατών, προκάλεσε η μετάδοση της ομιλίας του Κυρ. Μητσοτάκη την Κυριακή στα Χανιά από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3, όταν μάλιστα την...

 

Τις διαμαρτυρίες ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την έκπληξη πολλών τηλεθεατών, προκάλεσε η μετάδοση της ομιλίας του Κυρ. Μητσοτάκη την Κυριακή στα Χανιά από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3, όταν μάλιστα την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε στον Πειραιά και η ομιλία του δεν μεταδόθηκε από κανένα δίκτυο.

Στις διαμαρτυρίες απάντησε με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ, αναφέροντας ότι εφαρμόζει με ακρίβεια τα όσα συμφωνήθηκαν στη Διακομματική και καταγράφονται με τις σχετικές ΚΥΑ για την ισότιμη προβολή των κομμάτων που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Η ΕΡΤ υπογραμμίζει ότι, σχετικά με την κάλυψη των δραστηριοτήτων των αρχηγών κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο, η δημόσια τηλεόραση οφείλει να μεταδώσει μία προεκλογική συγκέντρωση ή άλλη εκδήλωση στην Αθήνα και μία στην επαρχία.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει υποχρέωση να καλύψει περισσότερες από δύο συγκεντρώσεις - για την ακρίβεια, πρέπει να καλύψει μόνο δύο συγκεντρώσεις. Η ολιγόλεπτη μετάδοση στο πλαίσιο των δελτίων ειδήσεων εντάσσεται στη γενική ειδησεογραφία, η οποία καλύπτεται ούτως ή άλλως.

Όπως σημειώνει η ΕΡΤ, «η επιλογή των συγκεντρώσεων ή εκδηλώσεων που καλύπτει η ΕΡΤ γίνεται απευθείας από τα ίδια τα κόμματα, με γραπτό αίτημά τους προς τη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης».

Αυτό σημαίνει ότι είχε τη σχετική γραπτή εντολή από τη Ν.Δ., η οποία με αυτό τον τρόπο «ξόδεψε» τις δύο συγκεντρώσεις που δικαιούται, προβάλλοντας τη συγκέντρωση στα Χανιά από δύο κανάλια.

 

Δείτε όλα τα σχόλια