Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
ΕΡΤ: Σε συνεννόηση με τη Ν.Δ. η μετάδοση της συγκέντρωσης στα Χανιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ: Σε συνεννόηση με τη Ν.Δ. η μετάδοση της συγκέντρωσης στα Χανιά

Τις διαμαρτυρίες ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την έκπληξη πολλών τηλεθεατών, προκάλεσε η μετάδοση της ομιλίας του Κυρ. Μητσοτάκη την Κυριακή στα Χανιά από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3, όταν μάλιστα την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε στον Πειραιά και η ομιλία του δεν μεταδόθηκε από κανένα δίκτυο.

Στις διαμαρτυρίες απάντησε με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ, αναφέροντας ότι εφαρμόζει με ακρίβεια τα όσα συμφωνήθηκαν στη Διακομματική και καταγράφονται με τις σχετικές ΚΥΑ για την ισότιμη προβολή των κομμάτων που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Η ΕΡΤ υπογραμμίζει ότι, σχετικά με την κάλυψη των δραστηριοτήτων των αρχηγών κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο, η δημόσια τηλεόραση οφείλει να μεταδώσει μία προεκλογική συγκέντρωση ή άλλη εκδήλωση στην Αθήνα και μία στην επαρχία.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει υποχρέωση να καλύψει περισσότερες από δύο συγκεντρώσεις - για την ακρίβεια, πρέπει να καλύψει μόνο δύο συγκεντρώσεις. Η ολιγόλεπτη μετάδοση στο πλαίσιο των δελτίων ειδήσεων εντάσσεται στη γενική ειδησεογραφία, η οποία καλύπτεται ούτως ή άλλως.

Όπως σημειώνει η ΕΡΤ, «η επιλογή των συγκεντρώσεων ή εκδηλώσεων που καλύπτει η ΕΡΤ γίνεται απευθείας από τα ίδια τα κόμματα, με γραπτό αίτημά τους προς τη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης».

Αυτό σημαίνει ότι είχε τη σχετική γραπτή εντολή από τη Ν.Δ., η οποία με αυτό τον τρόπο «ξόδεψε» τις δύο συγκεντρώσεις που δικαιούται, προβάλλοντας τη συγκέντρωση στα Χανιά από δύο κανάλια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL