Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΣΡ: Ιδού πώς εξαπατούσε τους τηλεθεατές ο Φουρθιώτης

Οριστική διακοπή της εκπομπής και πρόστιμο

Την οριστική διακοπή της εκπομπής του Μένιου Φουρθιώτη «Αποκαλυπτικά Live» και «Αποκαλυπτικά Live Night Show» αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς διαπίστωσε ότι α) μετέδωσε τηλεοπτικούς διαγωνισμούς που μπορούσαν να παραπλανήσουν το τηλεοπτικό κοινό και β) παραβίασε την υποχρέωση σεβασμού της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών και των συμμετεχόντων στις διαγωνιστικές εκπομπές προσώπων και όλα αυτά από πρόθεση.

Με την ίδια απόφαση το ΕΣΡ επιβάλλει στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, περιφερειακό, του Ν. Αττικής, κύρωση ύψους 50.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστική πάντως η έρευνα που πραγματοποίησε το ΕΣΡ για τον διαγωνισμό, όπως προβαλλόταν στο κανάλι, καθώς καλούσε τους τηλεθεατές να επικοινωνήσουν με γραμμές υψηλής χρέωσης ώστε να λάβουν μέρος σε κλήρωση για να κερδίσουν χρηματικά ποσά και αντικείμενα μεγάλης αξίας. Σύμφωνα με την έρευνα του ΕΣΡ:

* Για τους 749 φερόμενους ως νικητές στους διαγωνισμούς -από έγγραφο του ίδιου στου σταθμού- αναγράφεται μόνο αριθμός κινητού τηλεφώνου και όχι ονοματεπώνυμο.

* Η μεγάλη πλειονότητα των κινητών τηλεφώνων των φερόμενων ως νικητών έχει συνεχόμενους ή σχεδόν συνεχόμενους τηλεφωνικούς αριθμούς.

* Το σύνολο σχεδόν των κινητών τηλεφώνων ανήκει σε αλλοδαπά φυσικά πρόσωπα με χαρακτηριστικό ότι το καθένα από τα πρόσωπα αυτά φαίνεται να είναι κάτοχος πολλών, μέχρι και δεκάδων τηλεφωνικών αριθμών.

* Η μεγάλη πλειονότητα των τηλεφωνικών αριθμών των φερόμενων ως νικητών είναι εκτός σύνδεσης και λειτουργίας, ενώ στο σύνολο σχεδόν των υπόλοιπων περιπτώσεων το τηλέφωνο χτυπάει πολλές φορές, χωρίς ωστόσο κανείς να ανταποκρίνεται στην κλήση.

* Όπως προκύπτει, το συνολικό ποσό που φαίνεται να έχει κερδηθεί κατά την ελεγχόμενη περίοδο (22.12.2018 έως 24.02.2019) από τους «νικητές» είναι άνω των 3.5 εκατ. ευρώ, συν την αξία του προσφερόμενου αυτοκινήτου και άλλων επάθλων υψηλής τεχνολογίας.

Όπως σημειώνει επίσης το ΕΣΡ, για κανένα από τα φερόμενα ως κερδηθέντα χρηματικά έπαθλα δεν έχουν προσκομιστεί στοιχεία πραγματικής καταβολής τους, έστω σε κάποιους από τους φερόμενους ως νικητές, ούτε υπήρξε κατά την διαδικασία οποιαδήποτε ένδειξη ότι επίκεινται σχετικές καταβολές χρημάτων.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις