Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Το Χόλιγουντ στην Ελλάδα για κινηματογραφικές παραγωγές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Χόλιγουντ στην Ελλάδα για κινηματογραφικές παραγωγές

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος παρουσίασε στους εκπροσώπους των αμερικανικών στούντιο τα κίνητρα που έχει θεσπίσει η Πολιτεία για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα

Είκοσι πέντε εκπρόσωποι μεγάλων αμερικανικών στούντιο, όπως Netflix, Amazon, Disney, Universal, επισκέφθηκαν την Ελλάδα, το διάστημα 6- 13 Μαΐου, καλεσμένοι του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσου και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Το ταξίδι διοργανώθηκε σε συνέχεια των επισκέψεων και επαφών που πραγματοποίησε στο Λος Άντζελες ο κ. Κρέτσος και είχε σκοπό την ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού για την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών. Με αυτόν τον στόχο οι επισκέπτες ενημερώθηκαν αναλυτικά για το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον κινηματογράφο και τις οπτικοακουστικές παραγωγές, το οποίο προβλέπει επιστροφή του 35% των επιλέξιμων δαπανών, καθώς και φορολογικές ελαφρύνσεις 30%, εργόσημο για βοηθητικούς ηθοποιούς, βοήθεια από τον αναπτυξιακό νόμο κ.λπ.

Είχαν την ευκαιρία επίσης να εκτιμήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως ενός ανεξάντλητου «φυσικού πλατό» ποικίλων αποχρώσεων και ιδιαίτερων τοποθεσιών.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε επίσης επισκέψεις σε ελληνικά στούντιο, καθώς και συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL