Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Διεθνή τιμητική διάκριση απέσπασε η εφημερίδα «Έθνος» από την αμερικανική Society for News Design. Η πρώτη σελίδα της εφημερίδας βραβεύθηκε με δύο Awards of Excellence στην κατηγορία των πρωτοσέλιδων που αφορούσαν τις φωτιές στην Αττική. Ο διαγωνισμός SND είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος διαγωνισμός, στον οποίον τα έντυπα κρίνονται για τον συνδυασμό του δημοσιογραφικού με το εικαστικό στοιχείο. Φέτος ήταν η πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια που ελληνική εφημερίδα διακρίθηκε στον διαγωνισμό. Το «Έθνος» εδώ και ένα χρόνο πειραματίζεται σε μια διαφορετική προσέγγιση της πρώτης σελίδας, την οποία επιμελείται ο διευθυντής έκδοσης Σπύρος Αλεξίου.

Αναστολή για το «Ε» Αναστέλλεται η ποινή που επεβλήθη από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο «Ε», έως ότου εξεταστεί επί της ουσίας η αίτηση θεραπείας που κατέθεσε το κανάλι. Η ποινή που του είχε επιβληθεί για μη νόμιμη δικτύωση με επαρχιακά κανάλια είναι πρόστιμο 300.000 ευρώ και διακοπή λειτουργίας για επτά ημέρες. Η συζήτηση επί της αίτησης θεραπείας θα γίνει εντός του Μαΐου.

Καμπανάκι ΕΣΡ για Kontra και Action 24 Περιφερειακά κανάλια της Αττικής, όπως το Kontra και το Action 24, που λειτουργούν ως ενημερωτικά, παρότι στο παρελθόν και με προηγούμενη ιδιοκτησία είχαν δηλωθεί ως μη ενημερωτικά, ελέγχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ήδη ορισμένα από αυτά έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις, ενώ αντίστοιχες κλήσεις θα σταλούν και για τα υπόλοιπα, στο επόμενο διάστημα.

Να κατεβάσει ρολά ζητάει το ΕΣΡ από τα κανάλια Tele Κρήτη και Δέλτα TV Έβρου, καθώς είχαν διακόψει τη λειτουργία τους στο παρελθόν, λόγω χρεών στην Digea. Το ΕΣΡ, εξαντλώντας την αυστηρότητά του και παρότι είναι σε γνώση του το πρόβλημα των περιφερειακών σταθμών να καταβάλουν το ενοίκιο στον πάροχο σήματος, αποφάσισε για τους δύο σταθμούς την «εσχάτη των ποινών», αφαιρώντας τους τη βεβαίωση νομίμου λειτουργίας. Την ίδια απόφαση πήρε και για το «Αρχιπέλαγος» Ν. Λέσβου, το οποίο όμως δεν λειτουργούσε εδώ και μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL