Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Όταν το ευτελές χιούμορ καταφεύγει στο ρατσισμό (Video)

Χιούμορ στο ΣΚΑΙ δεν έχουν και όταν προσπαθούν να επιδοθούν σε αστεϊσμούς ξεπέφτουν σε φτηνές ειρωνείες, ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια προσβλητικά τόσο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια όσο και για την δημοσιογραφία που έχουν ξεχάσει ότι δεν είναι φτηνό νούμερο κάποιας επιθεώρησης της θερινής σεζόν, αλλά φέρει το βάρος της ενημέρωσης του πολίτη ενέχοντας και παιδευτικό ρόλο.

Δεν είναι το πρώτο κρούσμα για το σταθμό. Δυστυχώς είναι σύνηθες ειδικά σε κάποιες υποτιθέμενες ενημερωτικές εκπομπές που ευτελίζουν το ρόλο και τον όρο της ενημέρωσης, καθώς θεωρούν ότι πρέπει εμβόλιμα να συμπεριλαμβάνουν βιντεάκια, ή αστειάκια για να ανεβάζουν τα νούμερα της τηλεθέασης. 

Η εκπομπή "Ακραίως" με απαράδεκτα προσβλητικό, ρατσιστικό, αντιδεοντολογικό και χυδαίο τρόπο και κατά παράβαση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας σήμερα «αστειεύτηκε» εις βάρος των συμπολιτών μας με προβλήματα όρασης, θεωρώντας τους άξιους, μόνο για οίκτο και ελεημοσύνη. 

Δυστυχώς και άλλη καθημερινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Οι Αταίριαστοι» συχνά προβάλλει προσβλητικά βίντεο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη γυναικεία φύση αναπαράγοντας άκρως προσβλητικά στερεότυπα για τη γυναίκα (βίντεο που σχολιάζονται ειρωνικά και χλευαστικά από τους άρρενες παρουσιαστές) σε μια ζώνη που την εκπομπή ενδέχεται να παρακολουθούν άθελά τους, ακόμα και μικρά παιδιά.

Κανένα ΕΣΡ και κανένα θεσμός άραγε δεν μπορεί να παρέμβει; 

Κατ. Μπρ.

 

Update: Μετά το κύμα κατακραυγής που ξέσπασε στο διαδίκτυο από ενημερωτικά σάιτ και σχόλια χρηστών στα σόσιαλ μίντια οι δύο τηλεπαρουσιαστές αναγκάστηκαν αρκετές ώρες μετά, να ζητήσουν συγγνώμη με αναρτήσεις τους.

 

Διαβάστε επίσης:

Tμήμα ΑΜΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ: Ακραία ρατσιστικά φαινόμενα

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις