Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πλήρης ανανέωση του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ

Οι Μάνος Νιφλής (αριστερά) και Κώστας Αλατζάς θα παρουσιάζουν την πρωινή ενημερωτική εκπομπή (05.45 έως 09.45)

Η δεύτερη φάση αναμένεται τις επόμενες ημέρες

Ολική επαναφορά στο ενημερωτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ. Η αναδιάρθρωση του ενημερωτικού τομέα που κυοφορούνταν ήδη από το τέλος του περασμένου χρόνου πραγματοποιείται από την ερχόμενη Δευτέρα, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Νέα πρόσωπα αναλαμβάνουν εκπομπές και καραμπόλες σπρώχνουν παρουσιαστές και σχολιαστές σε νέες ζώνες και με νέους ρόλους. Στόχος, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΡΤ, είναι η ανανέωση του ενημερωτικού περιεχομένου της δημόσιας τηλεόρασης, στο πλαίσιο της παροχής αξιόπιστης και πλουραλιστικής ενημέρωσης.

Εκτός ΕΡΤ οδηγείται ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ενώ είναι αδιευκρίνιστο ακόμη πώς θα αξιοποιηθεί η Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Από τις πιο εντυπωσιακές αλλαγές είναι αυτή στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ώρα 05.45 έως 09.45. Την παρουσίαση αναλαμβάνουν ο Μάνος Νιφλής, προερχόμενος από το συγκρότημα της Real και ο Κώστας Αλατζάς, προερχόμενος από τον 105,5 Στο Κόκκινο και προγενέστερα στον ΣΚΑΪ. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος αποχωρεί από την ΕΡΤ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι του προτάθηκε να παρουσιάζει άλλη ενημερωτική καθημερινή εκπομπή, ωστόσο ο ίδιος δεν δέχθηκε. Η ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ευχαριστεί θερμώς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο για την αξιόλογη δημοσιογραφική δουλειά του, που ενίσχυσε την αναβάθμιση της πρωινής ενημερωτικής ζώνης». Τους παρουσιαστές θα πλαισιώνουν με σχόλιά τους για την επικαιρότητα η Βούλα Κεχαγιά και ο Κώστας Παπαχλιμίτζος, ο οποίος αποχωρεί από την εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου.

Όμως η εκπομπή αποχωρεί στο... σύνολό της. Στην Κατερίνα Ακριβοπούλου έχει προταθεί να παρουσιάζει νέα, μεταμεσονύκτια ενημερωτική εκπομπή, ώρα 00.15 έως 2 το πρωί καθημερινά, ωστόσο αναμένεται η απάντησή της. Εάν τελικώς η εκπομπή πραγματοποιηθεί, αναμένεται ο Σωτήρης Καψώχας να πλαισιώσει τη δημοσιογράφο, εάν όχι, παραμένει σε εκκρεμότητα.

Στη θέση της Κ. Ακριβοπούλου αναλαμβάνει ο Νίκος Μερτζάνης, εντεταλμένος Σύμβουλος Ενημέρωσης της ΕΡΤ, πριν από το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, ώρα 19.00 με 21.00, «εστιάζοντας στην εξέλιξη των γεγονότων κατά τη διάρκεια της ημέρας», όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Η εκπομπή «Επόμενη ημέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, συνεχίζεται κανονικά.

Η δεύτερη φάση της ανανέωσης αναμένεται τις ακριβώς επόμενες ημέρες. Εκτός της εκκρεμότητας της μεταμεσονύκτιας εκπομπής με την Κ. Ακριβοπούλου, θα πρέπει να αποφασιστεί πώς θα προχωρήσει η εκπομπή Άλλη Διάσταση (ώρα 16.00 - 18.00), πρώην του Κώστα Αρβανίτη. Επίσης, δεν έχει αποφασιστεί προς το παρόν εάν και από ποιον θα αντικατασταθεί ο Ν. Μερτζάνης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή με τη Μ. Μιχελιδάκη και τον Κ. Λασκαράτο.

Ο τομέας των Ειδήσεων προς το παρόν παραμένει ως έχει, ωστόσο έχουν δρομολογηθεί αλλαγές στη ροή των Δελτίων, οι οποίες θα γίνουν περισσότερο εμφανείς το επόμενο διάστημα.

 

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις