Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες υποχρέωσε τα κανάλια να συμμορφωθούν με την εργατική νομοθεσία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες υποχρέωσε τα κανάλια να συμμορφωθούν με την εργατική νομοθεσία

Από τα στοιχεία που αναφέρονται στην απάντηση του Υπουργείου, γίνεται φανερό πως ο νόμος 4339/2015 (ΦΕΚ 133/Α/ 29-10-2015) για τις τηλεοπτικές άδειες, έχει υποχρεώσει τα κανάλια εθνικής εμβέλειας να συμμορφωθούν τόσο ως προς τον αριθμό των εργαζομένων, όσο και ως προς την εργατική νομοθεσία, γενικότερα. Σε αυτή την κατεύθυνση, βλέπουμε να τηρείται από όλα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας το κατώτατο όριο των 400 εργαζομένων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αριθμός των καταγγελιών σύμβασης εργασίας (απολύσεων), κατά το τρίμηνο Νοέμβριος 2018 - Ιανουάριος 2019, με τα σκήπτρα να τα κρατάει ο ΣΚΑΙ με 27 απολύσεις.

Θα πρέπει, επιπλέον, να επισημάνουμε πως από τα στοιχεία της απάντησης προκύπτει και η ύπαρξη τριών (3) εργατικών διαφορών, οι οποίες, ωστόσο, επιλύθηκαν μετά τη σχετική παρέμβαση των ελεγκτικών υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την αναγκαιότητα αναφοράς σχετικών εργατικών διαφορών, καθώς τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Υπουργείου παρεμβαίνουν ουσιαστικά και με συνέπεια κάθε φορά που γίνονται αποδέκτες περιστατικών καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας και βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να δεχθούν και να εξετάσουν άμεσα κάθε σχετικό αίτημα εργαζόμενων, σωματείων ή πολιτών προκειμένου να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τις κείμενες διατάξεις.

Αριθμός απασχολούμενων μισθωτών

Καταγγελίες σύμβασης εργασίας (απολύσεις)

εργατικές διαφορές, οι οποίες επιλύθηκαν

AΝΤΕΝΝΑ       

Τα αναφερόμενα στοιχεία, τα οποία παρατίθενται με τη μορφή πίνακα παρακάτω, αποδεικνύουν τα σταθερά και σημαντικά βήματα που γίνονται προς την καταπολέμηση του καθεστώτος ακραίας ανασφάλειας, απολύσεων, απλήρωτων δεδουλευμένων και μαύρης εργασίας, που επικρατούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια στην πλειοψηφία των ιδιωτικών ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών και έχει, πλέον, καταστεί σαφές πως δεν υπάρχουν εργοδοτικά άσυλα και άβατα.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL