Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην ΕΡΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην ΕΡΑ

Την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης γιορτάζει το κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΑ την Πέμπτη 21 Μαρτίου μεταφέροντας το ξεχωριστό ύφος της ημέρας μέσα από σύγχρονους και κλασικούς ποιητές, αφιέρωμα στον Μπομπ Ντίλαν, αφιέρωμα στην ποιητική γενιά του ’70 και τη νεότερη γενιά, απαγγελίες, καλεσμένους, συνεντεύξεις, αρχειακό υλικό, πρωτότυπα αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης και ζωντανές συνδέσεις σε όλα τα ραδιοφωνικά προγράμματα. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε σύμπραξη με την Εταιρεία Συγγραφέων, που εισηγήθηκε στην UNESCO την καθιέρωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης την 21η Μαρτίου, την πρώτη μέρα μετά την εαρινή ισημερία - αρχή της άνοιξης.

* Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και 102,9 FM μεταξύ άλλων, από τις 9 το πρωί και ανά μία ώρα, φιλοξενεί εκλεκτούς ηθοποιούς του θεάτρου, οι οποίοι απαγγέλλουν το αγαπημένο τους ποίημα. Συμμετέχουν οι Κάτια Γέρου, Ευγενία Δημητροπούλου, Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Λάλος, Δημήτρης Λιγνάδης, Μέμος Μπεγνής, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γωγώ Μπρέμπου, Ιωάννα Παππά, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Λυδία Φωτοπούλου, Νίκος Ψαρράς. Επιμέλεια παραγωγής της Λίτσας Τότσκα.

* Την ίδια μέρα, ώρα 8.00 το βράδυ στο Studio «Ε» η Φωνή της Ελλάδας και το Δεύτερο Πρόγραμμα διοργανώνουν από κοινού έναν Διάλογο Ποίησης και Μουσικής με καλεσμένους τους ποιητές Τίτο Πατρίκιο και Γιώργο Δουατζή, καθώς και τον συνθέτη Γιώργο Βαρσαμάκη.

Οι ποιητές, πλαισιωμένοι από μουσικές συνθέσεις του Γιώργου Βαρσαμάκη, θα διαβάσουν ποιήματά τους και από ένα ανέκδοτο ποίημα αφιερωμένο στους απόδημους Έλληνες. Σε πρώτη εκτέλεση θα ακουστεί, μεταξύ άλλων, και το έργο του Γιώργου Βαρσαμάκη «Nόστος». Την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία κοινού, θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Νατάσα Βησσαρίωνος. Η είσοδος για το κοινό είναι με κράτηση θέσεων μέσω μέιλ.

* Το απόγευμα ώρα 6 μ.μ. με 8 μ.μ. το Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 και 91,6 μεταδίδει έκτακτη εκπομπή αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με κύριους άξονες την ποιητική γενιά του ’70 και τη νεότερη γενιά. Παρουσιάζει η Έλενα Μαράκα, σε παραγωγή Μαρίας Σφυρόερα.

* Ένα αφιέρωμα στον Μπομπ Ντίλαν έχει ετοιμάσει το Κosmos 93,6 και 107. Στον καλλιτέχνη με τη μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία 60 χρόνια, στον ποιητή με την κιθάρα, στον πρώτο μουσικό που βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας. Τα τραγούδια του Μπομπ Ντίλαν θα μεταδίδονται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL