Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Οι νέες τεχνολογίες για όλους τους πολίτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι νέες τεχνολογίες για όλους τους πολίτες

Κοινή εκδήλωση με θέμα «Digital Policy for Better Lives» διοργανώνουν οι πρεσβείες της Σλοβακίας, της Κορέας, του Καναδά και της Ολλανδίας την Πέμπτη στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. «Η μείωση των ανισοτήτων και η άνοδος της ευημερίας περνούν μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών» έδωσε το στίγμα της εκδήλωσης ο Νίκος Παππάς.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο κτήριο της πρεσβείας της Ολλανδίας και στο πλαίσιο της διοργάνωσης της υπουργικής συνάντησης του ΟΟΣΑ στην Αθήνα, σήμερα και αύριο, με θέμα την περιφερειακή πολιτική και πιο συγκεκριμένα τις «Μεγάλες τάσεις: χτίζοντας καλύτερο μέλλον για τις Περιφέρειες, τις πόλεις και τις αγροτικές περιοχές».

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι πώς οι νέες τεχνολογίες θα γίνουν εργαλείο σύγκλισης και όχι μήτρα νέων ανισοτήτων, οικονομικών και κοινωνικών» είπε ο Νίκος Παππάς και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα υλοποιεί ψηφιακά έργα μεγάλης κλίμακας και στο πλαίσιο του Εθνικού Ευρυζωνικού Σχεδίου επενδύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ, από τον ιδιωτικό και από τον δημόσιο τομέα, έως το 2022. «Έχουμε ωριμάσει μεγάλα ψηφιακά έργα τα οποία θα αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργούν ο δημόσιος τομέας, η επιχειρηματικότητα και η πρωτογενής παραγωγή στην Ελλάδα» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής του υπουργείου ΨΗΠΤΕ Στέλιος Ράλλης σημείωσε ότι η Ελλάδα εκπόνησε Ενιαία Ψηφιακή Στρατηγική και αποδέσμευσε 1,2 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Στο παρελθόν δεν υπήρχε κανένα σχέδιο με συγκεκριμένους τομείς παρέμβασης, όπως η ηλεκτρονική υπογραφή, η ψηφιοποίηση της γεωργίας. Παρεμβάσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα φέρουν πάνω από 2 δισ. στην οικονομία».

Οι πρέσβεις των χωρών που συνδιοργανώνουν την εκδήλωση δήλωσαν έτοιμοι να μοιραστούν την εμπειρία των χωρών τους στο 5G και στις έξυπνες πόλεις, αλλά και να εκφράσουν την πίστη τους στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL