Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Λ. Κρέτσος: Η Ελλάδα μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη φιλικών χωρών προς την οπτικοακουστική παραγωγή (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λ. Κρέτσος: Η Ελλάδα μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη φιλικών χωρών προς την οπτικοακουστική παραγωγή (Video)

Έχει αλλάξει το κλίμα, η Ελλάδα πέρασε το τεστ ως χώρα ότι μπορεί να ανταποκριθεί, δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος σχετικά με τα γυρίσματα της ταινίας «Born to be Murdered» στην πλατεία Συντάγματος.https://www.youtube.com/embed/Fv8vwC_eRgU

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, σημείωσε ότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο στη χώρα μας, καθώς για να γίνουν τα γυρίσματα πραγματικής διάρκειας 3,5 λεπτών, χρειάστηκε να συνεργαστούν πάρα πολλοί φορείς του Δημοσίου. «Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε και εμείς στον παγκόσμιο χάρτη των φιλικών χωρών προς την οπτικοακουστική παραγωγή» επισήμανε ο Λ. Κρέτσος.

Όπως είπε, η ταινία γυρίζεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, με πολλά γυρίσματα να πραγματοποιούνται σε Ήπειρο και Θεσσαλία. «Πρόκειται για μία ταινία δράσης/καταδίωξης που δείχνει ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο ένα ελκυστικό τοπίο για μία ρομαντική ταινία» ανέφερε και υπογράμμισε ότι τα γυρίσματα 3,5 μηνών αφήνουν στην Ελλάδα δαπάνη κοντά στα 5 εκατ. ευρώ.

Ο Λ. Κρέτσος αποκάλυψε ότι υπάρχουν 45 αιτήσεις στο Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων για γυρίσματα στη χώρα μας. «Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά πρέπει να είμαστε σοβαροί, έχουμε αρκετή δουλειά ακόμα να κάνουμε» τόνισε.

Μόνιμη ρύθμιση για την ενίσχυση του Τύπου

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε στα μέτρα ενίσχυσης του Τύπου, τονίζοντας ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να σωθούν οι εφημερίδες. «Είναι ένα δομικό πρόβλημα, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, παντού τα ψηφιακά μέσα υπερέχουν. Πρόκειται για μία τάση που δεν μπορεί να αλλάξει».

Όπως είπε, για πρώτη φορά συζητείται μία μόνιμου χαρακτήρα ενίσχυσης του Τύπου «γιατί είναι θέμα Δημοκρατίας». Σύμφωνα με τον Λ. Κρέτσο, στόχος να είναι να υπάρξει μία μόνιμη ρύθμιση και όχι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, μία φωτοβολίδα πριν τις εκλογές. Μία ρύθμιση με «αντικειμενικά κριτήρια ώστε να μην μπορεί η πολιτική ηγεσία να μπορεί να επηρεάσει το ποσό της επιδότησης» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι θα υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για τις εφημερίδες (να πληρώνει τα δεδουλευμένα, το 50% της αρθρογραφίας να είναι από εσωτερικούς συντάκτες κ.α.).

«Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο περιπτώσεις όπως το Μακελειό»

«Θα πρέπει όμως και ο χώρος των εκδοτών και των δημοσιογράφων δημοσιογράφους να κάνουν τα δικό τους «homework», δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο περιπτώσεις όπως το Μακελειό» τόνισε και σημείωσε ότι περίμενε πιο ηχηρή αντίδραση από την ΕΣΗΕΑ και από όλους λειτουργούς ενημέρωσης.

«Το άρθρο 14 του Συντάγματος μιλάει για την ελευθερία του τύπου, επομένως εμείς δεν μπορούμε και δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε στο περιεχόμενο» εξήγησε ο Λευτέρος Κρέτσος και έκανε λόγο για ένα «υβρεολόγιο που προκαλεί όλους τους θεσμούς της πολιτείας. Πρόκειται για ωμή προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL