Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
«Better love» στη φετινή Γιουροβίζιον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Better love» στη φετινή Γιουροβίζιον

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision παρουσιάστηκε την Τετάρτη το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου προγράμματος της ΕΡΤ.

Η Κατερίνα Ντούσκα θα ερμηνεύσει το τραγούδι της «Better love», ένα «ένα mid tempo power pop song», όπως έχει ταξινομηθεί. Θα ταξιδέψει στο Τελ Αβιβ και θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό στις 14 Μαΐου και, εάν προκριθεί, στον τελικό στις 18 Μαΐου. Το πολύ ωραίο βίντεο κλιπ υπογράφει η Έφη Δούση.

«Το κομμάτι αναφέρεται στην αιώνια αναζήτηση μιας ανώτερης αγάπης, πιο ουσιαστικής. Είναι ένα τραγούδι που έχει την τρυφερότητα, το συγκινητικό στοιχείο, αλλά ταυτόχρονα και αυτό το πάρα πολύ δυνατό και δυναμικό, αυτό το μαχητικό στοιχείο που σε συνεπαίρνει. Πιστεύω ότι είναι ένα τραγούδι που αφορά όλους» δήλωσε η ερμηνεύτρια στη σκηνή της αίθουσας του Μεγάρου, παρουσία του Γιώργου Καπουτζίδη και της Μαρίας Κοζάκου, που θα παρουσιάσουν και θα σχολιάσουν τον διαγωνισμό στην ΕΡΤ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος υπογράμμισε ότι «στον διαγωνισμό δεν μετέχουμε απλώς για τη συμμετοχή, αλλά για μία νίκη. Η χώρα μας, οι άνθρωποί μας, χρειάζονται περισσότερο από άλλοτε μια τέτοια νίκη, γιατί τώρα, βγαίνοντας από την κρίση, μια νότα χαράς και επιτυχίας, ένα ‘ναι, μπορούμε’ μετρά πολύ βαθύτερα».

Το τραγούδι κέρδισε τους φανς της Eurovision, που ήταν παρόντες στο Μέγαρο Μουσικής, δικαιώνοντας την άμεση ανάθεση, μετά από πρόταση του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, γενικού διευθυντή Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL