Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Preciius

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΡΤ2 23.00

PRECIOUS

Σκληρό κοινωνικό δράμα, παραγωγής 2009 του Λι Ντάνιελς, που δεν φοβάται να αντικρίσει την υπαρξιακή απόγνωση πίσω από τις ταξικές ανισότητες. Τολμηρό και ρεαλιστικό, εμβαθύνει στον θεσμό της οικογένειας, στη φυλετική διάκριση και στη γυναικεία ανισότητα. Στο Χάρλεμ του 1987, η 16χρονη Κλαρίς Πρέσιους Τζόουνς, αφροαμερικανικής καταγωγής, παθολογικά παχύσαρκη και οριακά αναλφάβητη, ζει μέσα σε μία απερίγραπτη κόλαση. Έγκυος για δεύτερη φορά από τον πατέρα της, έχει ήδη ένα παιδί 4 χρόνων με νοητική υστέρηση. Μέσα στο σπίτι βιώνει έναν χείμαρρο σωματικής, λεκτικής και συναισθηματικής βίας από την ίδια της τη μητέρα. Όταν η Κλαρίς αποβάλλεται από το σχολείο λόγω εγκυμοσύνης, δράττει την ευκαιρία και μεταπηδά σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Η εναλλακτική εκπαίδευση αποτελεί για την ίδια έκπληξη. Η δασκάλα γλώσσας μαζί με μια κοινωνική λειτουργό βοηθούν την Κλαρίς, η οποία σταδιακά μαθαίνει να διαβάζει, να γράφει και να εκφράζεται. Η ταινία βασίζεται στη νουβέλα της εμβληματικής ποιήτριας Sapphire με τον τίτλο “Push” του 1996 και έχει κερδίσει Όσκαρ Σεναρίου. Παίζουν: Γκαμπούρεϊ Σιντίμπε, Μονίκ Βαν Ντέβεν, Πόλα Πάτον, Λένι Κράβιτζ, Μαράια Κάρεϊ, Σερί Σέπερντ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ3 22.30

ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ

Ρομαντική κομεντί, γαλλικής παραγωγής, 2015. Παίζουν: Λουντμίλα Μίκαελ, Ερίκ Καραβακά, Μαγκαλί Βος. Στα 57 της, η Ζαν είναι μια ντροπαλή και διακριτική γυναίκα, υψηλό στέλεχος μιας φαρμακευτικής εταιρείας. Όταν η εταιρεία της την αναγκάζει να βγει σε πρόωρη σύνταξη, η Ζαν ερωτεύεται εντελώς απρόσμενα τον 35χρόνο Πασκάλ, προκαλώντας μεγάλη αναταραχή στον κοινωνικό και οικογενειακό της περίγυρο. Μπορεί η Ζαν να υπερασπιστεί το δικαίωμα στις επιλογές της;

ΔΕΥΤΕΡΑ OPEN 01.00

BIRDMAN - Η ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΑΦΕΛΕΙΑΣ

Μαύρη κωμωδία, παραγωγής 2014, σε σκηνοθεσία Αλεχάντρο Ινιαρίτου. Παίζουν: Μάικλ Κίτον, Έμα Στόουν, Έντουαρντ Νόρτον, Ναόμι Ουότς. Ο Ρίγκαν είναι ένας ξεπεσμένος ηθοποιός που κάποτε έπαιζε έναν υπερήρωα. Με την τελευταία φιλόδοξη παραγωγή του στο Μπρόντγουεϊ, ένα παράτολμο σχέδιο, ελπίζει να αναβιώσει τη σχεδόν τελειωμένη του καριέρα. Κι όσο ετοιμάζεται, μια μεγάλη γκρινιάρικη συντροφιά τον ακολουθεί, προβάλλοντας όλες τις ανασφάλειές του.

ΤΡΙΤΗ STAR 22.50

ΚΩΔΙΚΟΣ 999

Περιπέτεια παραγωγής 2016, με τους Κέισι Άφλεκ, Γούντι Χάρελσον, Κέιτ Γουίνσλετ. Εκβιαζόμενη από τη ρωσική μαφία, μία σπείρα διεφθαρμένων αστυνομικών αναλαμβάνει δύσκολες αποστολές για λογαριασμό της. Προκειμένου να ξεφορτωθούν τους Ρώσους, αποφασίζουν να επικαλεστούν τον κωδικό 999 (τραυματισμός / θάνατος αστυνομικού) σε βάρος ενός νέου συναδέλφου τους. Αυτός όμως καταφέρνει να ξεφύγει και μαζί με τον ντετέκτιβ πατέρα του επιχειρεί να ανακαλύψει ποιοι τον παγίδευσαν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΡΤ2 22.30

ΤΖΕΗΜΣ ΜΠΟΝΤ, ΠΡΑΚΤΩΡ 007 ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΡΟΣ ΝΟ

Περιπέτεια δράσης, παραγωγής Αγγλίας 1962, σε σκηνοθεσία Τέρενς Γιανγκ. Παίζουν: Σον Κόνερι, Ούρσουλα Άντρες, Τζακ Λορντ. Ο 007 πηγαίνει στην Τζαμάικα για να ερευνήσει τον θάνατο ενός άλλου πράκτορα και της γραμματέως του. Ξεσκεπάζει τη συνωμοσία που εξυφαίνεται από τον Δρ Νο, μια εγκληματική μεγαλοφυία που εκβιάζει την Αμερική, καθώς μπορεί να αλλάξει την τροχιά των πυραύλων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ STAR 23.00

ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΝΔΡΕΣ

Πολεμική περιπέτεια αμερικανικής και γερμανικής συμπαραγωγής 2014. Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Ματ Ντέιμον, Μπιλ Μάρεϊ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζον Γκούντμαν. Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία αφηγείται τη δράση μιας επίλεκτης διμοιρίας, η οποία στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε αποστολή να διασώσει κλεμμένα καλλιτεχνικά αριστουργήματα από τα χέρια των Ναζί και να τα επιστρέψει στους νόμιμους κατόχους τους. Ήταν διευθυντές μουσείων, επιμελητές εκθέσεων και ιστορικούς τέχνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL