Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στη Δέσπω Διαμαντίδου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στη Δέσπω Διαμαντίδου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τον θάνατο της Δέσπως Διαμαντίδου, στις 18 Φεβρουαρίου 2004, το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει την εκπομπή «Πρόσωπα Θεάτρου - Δέσπω Διαμαντίδου», που γυρίστηκε το 1982, σε επιμέλεια - παρουσίαση Νανάς Νικολάου και Νίκου Αυθινού.

Η Δέσπω Διαμαντίδου μιλά για τη ζωή της και την πολύχρονη καριέρα της στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Θυμάται τα παιδικά της χρόνια στην Καστέλλα και αναφέρεται στη φιλία της με τον Γιάννη Τσαρούχη. Εξηγεί ακόμη γιατί, ενώ ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, τον χορό και το τραγούδι -μάλιστα ήθελε να γίνει τραγουδίστρια της όπερας- τελικά αποφάσισε να γίνει ηθοποιός.

Αναφέρεται στα χρόνια που φοιτούσε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου μαζί με τη Μελίνα Μερκούρη, τον Δημήτρη Χορν, την Ασπασία Παπαθανασίου, τον Ανδρέα Φιλιππίδη κ.ά. στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, στα πρώτα επαγγελματικά της βήματα και τη συνεργασία της στη συνέχεια με τον Κάρολο Κουν, τον Κώστα Μουσούρη, την κυρία Κατερίνα, τον Δημήτρη Ροντήρη, τον Δημήτρη Μυράτ, την Άννα Συνοδινού, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ κ.ά.

Για τη Δέσπω Διαμαντίδου μιλούν ο ηθοποιός και πρώην σύζυγός της Ανδρέας Φιλιππίδης και ο σκηνοθέτης Ανδρέας Βουτσινάς, ενώ κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβάλλονται αποσπάσματα από ταινίες στις οποίες συμμετείχε και φωτογραφικό υλικό από την πολύχρονη καριέρα της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL