Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Τις Κυριακές «Βάλε το Δεύτερο»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τις Κυριακές «Βάλε το Δεύτερο»

Η Λίνα Νικολακοπούλου πολλά χρόνια μετά, επιστρέφει με νέες εκπομπές «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» μαζί με την Αλεξάνδρα Χριστακάκη.
Ο Μιχάλης Γελασάκης μια νέα έλευση στο πρόγραμμα ψάχνει «Αδέσποτες νότες» που προτείνουν και θυμούνται, νοσταλγούν και ανακαλύπτουν.
Η Νένα Βενετσάνου μιλά όπως όλοι οι δημιουργοί «Με δικά τους λόγια» στην  Έλενα Διάκου.
Το Θέατρο της Κυριακής ανοίγει πάλι την αυλαία του με το δεύτερο επεισόδιο από την σειρά «Κλασσικά…Παραμορφωμένα» μας καλεί να «αναγνωρίσουμε» ένα ακόμα αγαπημένο έργο.

Αναλυτικά:
16.00-17.00 «Με δικά τους λόγια»
Νένα Βενετσάνου Εκπομπή 2η
Επιμέλεια-παραγωγή Έλενα Διάκου
Στιγμιότυπα, ιστορίες, εικόνες, αναμνήσεις, σκέψεις. Πρόσωπα του πενταγράμμου αφηγούνται τη δική τους ιστορία. Κάθε Κυριακή 16.00-17.00 στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Από την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου και για όλες τις Κυριακές του Φλεβάρη πίσω από το μικρόφωνο του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας η συνθέτης και ερμηνεύτρια Νένα Βενετσάνου.
Η γυναικεία ποίηση, το φεμινιστικό κίνημα και ο ύμνος του, τα τραγούδια της που δεν έχουν ακουστεί, η σημασία της δισκογραφίας στην παραγωγή της μουσικής, η τριλογία που αποτελείται από τις «Πόλεις του Νότου», τη «Νέα Γη» και το «Καφέ Γκρέκο», η συνεργασία της με την Μπέττυ Κομνηνού και τη Στέλλα Χρυσουλάκη, οι μουσικές για το Θέατρο. Κλείνοντας 40 χρόνια στη δισκογραφία (1979-2019) η Νένα Βενετσάνου μοιράζεται απόψεις, σκέψεις και στιγμιότυπα και αφηγείται τη δική της ιστορία.. «Με δικά της λόγια» τις Κυριακές του Φλεβάρη στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

18.00-20.00 «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια»
Η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη  συζητούν κάθε Κυριακή απόγευμα μέσα από τη Ραδιοφωνική συχνότητα του Δευτέρου Προγράμματος της ΕΡΤ με ανθρώπους που αγαπούν, που κάτι καινούργιο έχουν να μας πουν. Άνθρωποι της Τέχνης της Επιστήμης του Πολιτισμού της Αλληλεγγύης της πραγματικής ζωής.
Αυτή την Κυριακή 17 Φλεβάρη 2019 18:00 – 20:00 το απόγευμα στο στούντιο του 103,7 ο Σταύρος Ζουμπουλάκης.
Συγγραφέας, εκπαιδευτικός στη μέση εκπαίδευση επί σειρά ετών, Πρόεδρος του εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας.
Το δίωρο ταξίδι ξεκινά από «Τ’ αμπέλια»  (εκδόσεις Πόλις) της Λακωνίας  των παιδικών του χρόνων που περιγράφει χωρίς νοσταλγία μα μόνο με συγκίνηση .
Γιατί ο ίδιος όπως και η γενιά του έζησε σε μισό αιώνα από το άροτρο μέχρι το iPhone.
Συντονιστείτε στους 103,7 την Κυριακή «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια».

20.00-21.00 ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ – «Κλασσικά…Παραμορφωμένα»
Η ΜΑΝΤΟΥΜΠΑΛΑ

Κάθε Άγιος και μάλιστα θαυματουργός θέλει το μεγάλο πανηγύρι του. Και οι κεφάτοι «λαϊκοί», ακόμα και οι αυτοσχέδιες «μάγισσες», βρίσκουν το χώρο τους σε κάποια Αυλή των Θαυμάτων ! … Το ίδιο κάνει και η Μαντουμπάλα, που έχει πολλούς θαυμαστές αλλά και εχθρούς και μια μαϊμού που «μιλάει» με νοηματική γλώσσα. Ο μονόχειρας Καμπανοκρούστης την προστατεύει. Από ποιους ; Ακούστε τη συνέχεια !
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Στον ρόλο του αφηγητή ο Χρήστος Βαλαβανίδης
Παίζουν οι ηθοποιοί :
Δήμητρα Μπάσιου, Αλίκη Ζωγράφου, Αντώνης Βούλτσος, Νίκος Μέλλος, Θάλεια Κουντουράκη, Λίλα Μουτσοπούλου, Λίνα Νταμάνη, Ελισάβετ Δελακά
Γράφει η Κατερίνα Θεοδωρίδου.
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Τσολάκης
Ραδιοφωνική σκηνοθεσία: Λίλα Μουτσοπούλου
Ηχοληψία: Δημήτρης . Ναλμπάντης
Μίξη ήχου: Νίκος Καραπιπέρης
Οργάνωση – παραγωγή: Μάκης Παπαγεωργίου

21.00 – 22.00 «Αδέσποτες Νότες»
Οι «Αδέσποτες Νότες» με τον Μιχάλη Γελασάκη, κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 21:00 έως τις 22:00, προτείνουν και θυμούνται, νοσταλγούν και ανακαλύπτουν. Κινούνται στο φάσμα κατά κύριο λόγο του ελληνικού τραγουδιού. Είναι απρόβλεπτες. Δεν έχουν σαφή χρόνο, ούτε συγκεκριμένο τόπο. Είναι ανοιχτές σε προτάσεις και τάσεις. Αγαπούν την ιστορία και τις ιστορίες του τραγουδιού. Σέβονται τους καλλιτέχνες και το έργο τους. Σχολιάζουν και ακούν. Δεν έχουν σπίτι.
Ο παραγωγός καλεί τους ακροατές να συνδιαμορφώσουν την κάθε ώρα με τις προτάσεις τους και τις προτροπές τους.
Η εκπομπή αυτή ακούγεται με τα μάτια.

Κι αυτή την Κυριακή βάλε ξανά το Δεύτερο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL