Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δουλειά μόνο για «χαρούμενους»

Παρά τους μισθούς πείνας Δημοσιογράφος σε ιστοσελίδα απολύθηκε "'επειδή δεν πήγαινε χαρούμενη στη δουλειά της"

Τον γύρο του Διαδικτύου έχει κάνει η είδηση που καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ, ότι δημοσιογράφος απολύθηκε «επειδή δεν πηγαίνει χαρούμενη στη δουλειά της». Πριν από μερικές μέρες άλλη δημοσιογράφος, η οποία επίσης «δεν ήταν χαρούμενη στη δουλειά της», όπως της επισημάνθηκε, «απλά περιχαρακώνεται πίσω από το καλό ρεπορτάζ».

Τα παραπάνω συμβαίνουν την ιστοσελίδα insider.gr του συγκροτήματος ηλεκτρονικής ενημέρωσης Liquid Media, το οποίο δραστηριοποιείται στο Διαδίκτυο και περιλαμβάνει περισσότερες από δέκα ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων οι gazzetta.gr, insider.gr, reader.gr, zappit.gr, luben.tv κ.ά. Στο Διαδίκτυο διαφημίζει το φιλανθρωπικό του έργο, το πλήθος των αναγνωστών του και την επαγγελματική επάρκεια του δυναμικού του.

Η δημοσιογράφος, που εργάζεται από το 2015 στο συγκρότημα ιστοσελίδων και καλύπτει το επιχειρηματικό ρεπορτάζ, ενημερώθηκε από τον γενικό διευθυντή της εταιρείας Δ. Πεφάνη πως γίνονται περικοπές και επιλέχθηκε επειδή «δεν πηγαίνει χαρούμενη στη δουλειά της»! Πληροφορίες αναφέρουν ότι, λίγες μέρες πριν, από την ίδια εταιρεία έγιναν δύο ακόμη απολύσεις συντακτών, ενώ την ίδια ώρα μέσω αγγελίας ζητούνται νέοι συντάκτες για εργασία. Στα προσόντα τους, πιθανότατα, θα πρέπει να περιλαμβάνεται και το «να πηγαίνουν χαρούμενοι στη δουλειά», παρά τις αμοιβές πείνας που επιφυλάσσει συνήθως η εργοδοσία.

«Η εργοδοσία εμφανίζεται πλέον αδίστακτη» σημειώνει η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της, υπενθυμίζοντας μάλιστα την πρόσφατη περίπτωση άλλου δημοσιογράφου που απελύθη από τον «Ελεύθερο Τύπο» μέσω δημοσίευσης στην εφημερίδα όπου εργαζόταν.

Και συμπληρώνει: «Δεν κάνει καν τον κόπο να επικαλεστεί κάποια αληθοφανή δικαιολογία τηρώντας τα προσχήματα. Απολύει εργαζόμενους έμπειρους, άξιους και τυπικούς στη δουλειά τους με τρόπο αυθαίρετο και απαξιωτικό». Προειδοποιεί «ότι θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να προστατευτεί το δικαίωμα στην εργασία και στην έγκυρη ενημέρωση».

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

Δείτε όλα τα σχόλια