Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Περιθωριοποιούνται ο ΣΚΑΪ και τα ακραία στελέχη της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περιθωριοποιούνται ο ΣΚΑΪ και τα ακραία στελέχη της Ν.Δ.

Αμετακίνητος ο ΣΚΑΪ και οι παρουσιαστές του, επέμεναν για δεύτερη μέρα χθες ότι «ηθικός αυτουργός» της βομβιστικής επίθεσης που δέχθηκαν είναι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπακούοντας στο «σύνθημα» που έδωσε αυτοπροσώπως ο ιδιοκτήτης Γιάννης Αλαφούζος αλλά και η Ν.Δ. διά της εκπροσώπου της, οι παρουσιαστές συνεχίζουν τις επιθέσεις και απομονώνουν το κανάλι σε περιθωριακές ερμηνείες.

Όλος ο πολιτικός κόσμος, εκτός Ν.Δ., και όλος ο μιντιακός και δημοσιογραφικός κόσμος, εκτός διοίκησης ΣΚΑΪ, καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση χωρίς να καταλογίζουν «ηθικό αυτουργό», πόσο μάλλον την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και η «αδελφή» εφημερίδα «Καθημερινή» κρατάει αποστάσεις από την έξαλλη επίθεση του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ.

Με αφορμή στο «κακό κλίμα» και την «πόλωση» που έχει δημιουργηθεί, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης έβαλε θέμα δημοσιογράφων του σταθμού. Είπε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα: «Ποια είναι λοιπόν η υποδαύλιση ενός κακού κλίματος; Όταν ο ιδιοκτήτης ενός μέσου ενημέρωσης έχει αυτή τη δημόσια πολιτική τοποθέτηση, ποια θα είναι η θέση των δημοσιογράφων που δουλεύουν στο συγκρότημά του; Εδώ υπάρχει κατ' αρχάς ένα ζήτημα της ΕΣΗΕΑ και των συνδικαλιστικών οργάνων και των κανόνων δεοντολογίας».

Αναφερόμενος στη στάση στελεχών της Ν.Δ.., ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για «επικίνδυνο και ανόητο συμψηφισμό που ίσως διευκολύνει τη ρητορική που έχει υιοθετήσει η επίσημη έκφραση της Νέας Δημοκρατίας, τη διχαστική, πολωτική ρητορική, αλλά είναι επιζήμια συνολικά για τη δημοκρατία».

Ακροδεξιά συνωμοσιολογία

«Δεν πρόκειται να ανεχθούμε από κανέναν, είτε είναι δημοσιογράφος, είτε είναι πολιτικός, είτε είναι ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, είτε είναι ο ιδιοκτήτης οποιουδήποτε τηλεοπτικού μέσου, να κατηγορήσει εμάς για ηθική αυτουργία» δήλωσε η Ράνια Σβίγκου στον Alpha και συμπλήρωσε: «Αν σήμερα θεωρεί η Ν.Δ. ότι θα αποκτήσει πολιτική υπεραξία από μια τόσο αποτρόπαια επίθεση, κάνει μέγα λάθος. Το έκανε και ο Σαμαράς το 2012, το έκαναν προηγούμενες ηγεσίες της Ν.Δ. απέναντι και στο ΠΑΣΟΚ - θυμόμαστε τότε τις ιστορίες με τη 17Ν. Πρόκειται για μια ακροδεξιά συνωμοσιολογία από την οποία πρέπει άμεσα η Ν.Δ. να πάρει αποστάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL