Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Απάντηση της Μαριλένας Κατσίμη στον Α. Σαμαρά: / Απάντηση της Μαριλένας Κατσίμη στον Α. Σαμαρά: Οι εθνικιστικές κορώνες μόνο βλάπτουν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση της Μαριλένας Κατσίμη στον Α. Σαμαρά: / Απάντηση της Μαριλένας Κατσίμη στον Α. Σαμαρά: Οι εθνικιστικές κορώνες μόνο βλάπτουν

Στα εμφυλιοπολεμικά σχόλια του Α. Σαμαρά εναντίον της εκπομπής της ΕΡΤ «Ιστορικοί περίπατοι» απάντησε η Μαριλένα Κατσίμη, θυμίζοντάς του ότι «η Ιστορία δεν διδάσκει, αλλά δείχνει ότι οι εθνικιστικές κορώνες χωρίς υπαρκτή απειλή μόνο έβλαψαν και βλάπτουν την Ελλάδα, όπως και τον υπόλοιπο κόσμο».

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ που επιμελείται και παρουσιάζει την ιστορική εκπομπή σημείωσε, απαντώντας στον Α. Σαμαρά, αλλά και στον κανιβαλισμό των κοινωνικών δικτύων: «Ξεκινάμε από το ότι αντικειμενική Ιστορία δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και μία ιστορική αλήθεια. Η Ιστορία δεν προσφέρεται εύκολα για αντικειμενικότητα. Προσφέρεται όμως για μια έντιμη ανάγνωση. Γι’ αυτό προσπαθούμε στις εκπομπές μας να παρουσιάζουμε πολλές και διαφορετικές τεκμηριωμένες και επιστημονικές απόψεις.

Είναι χαρακτηριστικό όμως (από όποιον χώρο κι αν προερχόμαστε) ότι δεν είμαστε καθόλου έτοιμοι να ακούσουμε τον άλλον, να μάθουμε κάτι από την άλλη άποψη. Σε κάθε εκπομπή που κάνουμε υπάρχουν αντιδράσεις και καταγγελίες. Το ΚΚΕ έχει τα πρωτεία, γιατί μάλλον πιστεύει ότι μόνο η δική του αλήθεια υπάρχει στην Ιστορία. Τα αντικυβερνητικά σάιτ βρίσκουν την ευκαιρία με ευτελή, κακοήθη και ψευδή δημοσιεύματα τύπου 'Μακελειό' να ξεσπαθώσουν εναντίον της ΕΡΤ, άρα της κυβέρνησης. Αλλά και οι αριστεροί εν γένει ξινίζουν όταν ακούν απόψεις με τις οποίες διαφωνούν. Θεωρούμε ότι οι εκπομπές μας και όλη αυτή η δημόσια συζήτηση που γίνεται για την Ιστορία μόνο καλό κάνουν. Τα τραύματα δεν επουλώνονται χωρίς συζήτηση. Δεν είμαστε φυσικά γιατροί, ούτε το παίζουμε ειδήμονες και πολλές φορές κάνουμε λάθη πάνω στα οποία 'πατάνε' κυρίως οι καλοθελητές. Διεκδικούμε όμως μια θέση στη δημόσια σφαίρα όπου θα μιλάμε και θα συζητάμε χωρίς να κανιβαλίζουμε και θα ακούμε και τον άλλον. Θα το προσπαθούμε τουλάχιστον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL