Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Ο Κώστας Γαβράς στο Δεύτερο Πρόγραμμα Με αφορμή την έκδοση της «Αυτοβιογραφίας» του, ο πολυβραβευμένος Κώστας Γαβράς μίλησε στον Φώτη Απέργη για τη ζωή και τις ταινίες του: τη δραπέτευση από τη μεταπολεμική Αθήνα. Τα μαθήματα ζωής από τον Ιβ Μοντάν και τη Σιμόν Σινιορέ. Τα δακρυσμένα μάτια του Τζακ Λέμον στον «Αγνοούμενο». Την αυτοκτονία της Τζιν Σίμπεργκ και την ευθύνη του κοινού απέναντι στο σταρ σύστεμ. Ένα βράδυ με τον Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι. Για τη νέα του ταινία για την Ευρώπη, την Ελλάδα και την κρίση. Οι αφανείς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας που θέλει να αναδείξει. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί σε δύο μέρη, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 7.00 μ.μ. από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 FM.

Ως παράνομη και καταχρηστική καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ την απόλυση του δημοσιογράφου Βαγγέλη Μπραουδάκη, ο οποίος έχει τον σχεδιασμό και την επιμέλεια καθημερινού οκτασέλιδου ένθετου στην εφημερίδα «Έθνος». Η απόλυση του αθλητικογράφου, σημειώνει η ΕΣΗΕΑ, είχε απαιτηθεί από οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ σε δίωρη υβριστική και συκοφαντική εκπομπή σε αθλητικό ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης γιατί, όπως ισχυρίζονταν, ήταν «πάντα εχθρός του ΠΑΟΚ», ενώ στη συνέχεια διάφοροι οπαδοί επισκέπτονταν την ΠΑΕ και πίεζαν για την ικανοποίηση του αιτήματός τους, όπως τουλάχιστον δήλωναν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για την απόλυση έχουν ενημερωθεί η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

«Η επόμενη μέρα» Οι εξελίξεις στο ονοματολογικό της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ και η πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα, οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, τα κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης και τα σενάρια για εκλογές θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης στην εκπομπή «Επόμενη μέρα» τη Δευτέρα στις 11στην ΕΡΤ1. Καλεσμένοι του Σεραφείμ Κοτρώτσου είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας, ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Θοδωρής Χιώνης, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης.

«Μισώ τις φεμινίστριες» Το αστυνομικό δράμα, παραγωγής Καναδά 2009, με τίτλο «Πολυτεχνείο» μεταδίδει απόψε το βράδυ στις 12 π.μ. η ΕΡΤ1. Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά, αποτελεί μια δραματοποίηση των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο Μόντρεαλ του Καναδά το 1989, όταν ένας νεαρός μισογύνης φοιτητής εισέβαλε στο Πολυτεχνείο και εκτέλεσε εν ψυχρώ 14 φοιτήτριες. Ο ίδιος, με ένα γράμμα στο οποίο εξηγούσε όλους τους λόγους που τον οδήγησαν στο να διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα, αυτοκτόνησε. Η μοναδική φράση που έλεγε διαρκώς ήταν: «Μισώ τις φεμινίστριες». Η σκηνοθεσία της βραβευμένηςταινίας είναι του Ντενίς Βιλνέβ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL