Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Film friendly η Ελλάδα από την ευρωπαϊκή βιομηχανία / Πρώτη η Κέρκυρα για κινηματογραφικά γυρίσματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Film friendly η Ελλάδα από την ευρωπαϊκή βιομηχανία / Πρώτη η Κέρκυρα για κινηματογραφικά γυρίσματα

Σκηνή από τη σειρά "The Durrells in Corfu" που γυρίστηκε στην Κέρκυρα και θα προβληθεί σύντομα από την ΕΡΤ

Η παροχή κινήτρων, αλλά και η δημιουργία περιφερειακών υποδομών για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα, φαίνεται ότι αρχίζει να αναγνωρίζεται πανευρωπαϊκά. Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό με τις κορυφαίες ευρωπαϊκές τοποθεσίες για κινηματογραφικά γυρίσματα, που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Film Commissions (EUFCN), κατέκτησε η Κέρκυρα.

Το ελληνικό νησί «μάγευσε» τους Ευρωπαίους κινηματογραφιστές. Kατάφερε να προσπεράσει δώδεκα ακόμα τοποθεσίες, μεταξύ αυτών και της Κροατίας και της Μάλτας, οι οποίες είναι πολύ γνωστές στους κινηματογραφόφιλους, καθώς έχουν φιλοξενήσει γυρίσματα πολλών και μεγάλων παραγωγών. Ως τόπος γυρισμάτων η Κέρκυρα προσπέρασε ακόμη και ονειρεμένες περιοχές λιμνών της Ιταλίας, αλλά και της Ισλανδίας και της Ισπανίας, σύμφωνα με τον διαγωνισμό που πραγματοποίησε ο μη κερδοσκοπικός ευρωπαϊκός οργανισμός.

Η Κέρκυρα ήταν υποψήφια λόγω των γυρισμάτων της σειράς του BBC “The Durrells in Corfu”, που έχει λάβει επιδότηση μέσω του ΕΚΟΜΕ και του νέου πλαισίου κινήτρων του υπουργείου ΨΗΠΤΕ. Η σειρά θα προβληθεί στην ΕΡΤ στο επόμενο διάστημα, καθώς εξασφαλίστηκαν τα δικαιώματα προβολής της.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς έγραψε στο Twitter: «Η χώρα μας μπήκε δυναμικά στις οπτικοακουστικές παραγωγές με τα ασυναγώνιστα τοπία της και το νέο πλαίσιο παροχής κινήτρων για την προσέλκυση παραγωγών. Τώρα ξεκινάμε...».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL