Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Το τέλος του AIDS Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, σήμερα 1η Δεκεμβρίου, η εκπομπή ΕΡΤ Report της ΕΡΤ1 είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά του ιού και στα ελπιδοφόρα μηνύματα που έρχονται. Η Εμμανουέλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα συναντούν επιστήμονες αλλά και τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» και μιλάνε ανοιχτά για τον ιό HIV. Έναν ιό για τον οποίο ιατρικά υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να σταματήσει να μεταδίδεται και να εξαλειφθεί.

Το «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3 ξεκινάει με νέο κύκλο εκπομπών από την ερχόμενη Δευτέρα στις 7 μ.μ. Στην πρεμιέρα του νέου κύκλου παρουσιάζει το 1ο Φεστιβάλ συνεργατισμού “CoOpen Air Festival” στο ανακτημένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Η εκπομπή παρουσιάζει πώς συνεργατικά εγχειρήματα από όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν ότι η κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία δεν αφορά μόνο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ως μια πρόσκαιρη απάντηση στην κρίση. Με τους Πάνο Κάσαρη και Στέλιο Νικητόπουλο.

Ο Λαοκράτης Βάσσης, ο διανοούμενος νεοελληνιστής φιλόλογος, είναι το πρόσωπο που αυτοβιογραφείται στην εκπομπή «Μονόγραμμα» αυτής της εβδομάδας. Ο Βάσσης μιλάει στην εκπομπή του Γιώργου Σγουράκη για τα παιδικά και νεανικά του χρόνια στην Ήπειρο, για την αφοσίωσή του στην Αριστερά και τη δημοκρατία, αλλά και την περηφάνια του για τον τίτλο του δασκάλου και του καθηγητή, ιδιότητα που είναι κυρίαρχη στη ζωή του. Τη Δευτέρα στην ΕΡΤ2, ώρα 7 μ.μ.

«Οι πειρατές της Ιβηρικής» Από τον Ιούνιο στην πρωθυπουργία της Ισπανίας βρίσκεται, κάπως απροσδόκητα, ο 46άχρονος σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ. Δεν διαθέτει πλειοψηφία και στηρίζεται από τους αριστερούς Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας. Σε μια Ευρώπη όπου η Κεντροδεξιά βρίσκεται παντού στην εξουσία, η Ισπανία αποτελεί, μαζί με την Πορτογαλία, το ιβηρικό παράδοξο: στις δύο χώρες οι Σοσιαλδημοκράτες δείχνουν να μην επηρεάζονται από τη συνολικότερη καθίζηση των «αδελφών» κομμάτων στην ηπειρωτική Ευρώπη. Ο Κώστας Αργυρός βρέθηκε στη Μαδρίτη και συνομίλησε με πολιτικούς, δημοσιογράφους και πολιτικούς επιστήμονες γι’ αυτό το φαινόμενο, τα αίτια και τις πιθανότητες μακροημέρευσής του. Την Κυριακή, στην εκπομπή «Πολίτες της Ευρώπης», ώρα 5 μ.μ. στην ΕΡΤ1.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL