Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Την αποχώρηση 13 περιφερειακών καναλιών από το μπουκέτο της Cosmote TV προκάλεσε η απόφαση της συνδρομητικής τηλεόρασης να ζητήσει «τέλος μετάδοσης» από τους περιφερειακούς σταθμούς, που κυμαίνεται από 30 - 100 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Αν και η Cosmote TV αναμετέδιδε δωρεάν επί οκτώ χρόνια το πρόγραμμα των περιφερειακών σταθμών, με επιστολή της από τις αρχές Οκτωβρίου ενημέρωνε για χρεώσεις βάσει τιμοκαταλόγου, ο οποίος εξαρτάται από τις ώρες προβολής τηλεμάρκετινγκ κάθε περιφερειακού καναλιού.

Σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (EPG) της Cosmote TV, 13 περιφερειακά κανάλια θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα ώς την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, δηλαδή ώς σήμερα. Τα κανάλια αυτά είναι τα εξής: ΑΡΤ, Kontra, Αlert, Channel 9, SBC, TV Κόσμος, Ionian, Best, TRT, Ήπειρος TV1, Corfu, TV100, Δέλτα. Τα κανάλια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν σε ελεύθερη λήψη στις περιφέρειές τους, μέσω των επίγειων αναμεταδοτών.

«Οι παιδικές σειρές είναι κάτι που λείπει από την ΕΡΤ» παρατήρησε ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας για τις δυνατότητες παραγωγής κινουμένων σχεδίων. Από πλευράς κινήτρων, για πρώτη φορά το ελληνικό κινούμενο σχέδιο έχει πολύ περισσότερα όπλα για να αναπτυχθεί, υποστήριξε. Και συμπλήρωσε ότι οι τεχνικές το κάνουν πλέον όχι μόνο παιδικό αλλά και οικογενειακό.

Διορθωτικές κινήσεις επιχειρούν στον ΣΚΑΪ, προκειμένου να τονώσουν την τηλεθέαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, το οποίο πιέζεται από τον ανταγωνισμό και παραμένει στην τρίτη θέση κατάταξης, μετά το δελτίο του Alpha και του ΑΝΤ-1, ενώ πλησιάζει σε μικρή απόσταση το Star. Έτσι, επιχειρούν να ενισχύσουν το lead in, τη ζώνη δηλαδή πριν το δελτίο τους, μεταφέροντας από αύριο το ριάλιτι μόδας "My Style Rocks" αμέσως πριν το δελτίο και στη θέση του βάζουν την καθημερινή σειρά Όσο έχω εσένα, η οποία δεν δείχνει να "τραβάει" (παρότι το αξίζει).

Με την απονομή των «Βραβείων Πινόκιο 2018», για τα... καλύτερα fake news, η ιστοσελίδα tvxs.gr γιορτάζει τα δέκα χρόνια της. Μια αφορμή ώστε να ανοίξει ο διάλογος για τις ψευδείς ή ψευδεπίγραφες ειδήσεις. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις fake news των τελευταίων χρόνων, μέσα από μια λίστα στην οποία κατέληξαν οι διοργανωτές. Θα υπάρχει βραβείο για την καλύτερη ελληνική και την καλύτερη ξένη fake είδηση. Επίσης, βραβείο της κριτικής επιτροπής (από δημοσιογράφους και ανθρώπους των social media) και βραβείο του κοινού, για το οποίο έχει ήδη ανοίξει ψηφοφορία στο tvxs.gr. Η απονομή, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στο Impact Hub Athens, στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL