Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.1°C24.1°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.6°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.8°C
4 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.1°C
4 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
21.8°C22.9°C
4 BF 25%
Στην Κύπρο ο Ν. Παππάς για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην Κύπρο ο Ν. Παππάς για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Με την ομόλογό του, υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου συναντήθηκε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σε επίσκεψή του στην Κύπρο.

Στο επίκεντρο της συνεργασίας των δύο υπουργών βρέθηκε η παρουσίαση δυο εκ των σημαντικότερων ψηφιακών έργων που υλοποιεί η Ελλάδα: α) του κεντρικού συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων μεταξύ 21.000 φορέων του Δημοσίου και β) του ψηφιακού μετασχηματισμού του γεωργικού τομέα. Μετά την παρουσίαση της ελληνικής αντιπροσωπείας -την οποία παρακολούθησαν στελέχη του υπουργείου Μεταφορών, Οικονομικών και Γεωργίας της Κύπρου- ακολούθησε συζήτηση για το πώς τα έργα αυτά θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενημέρωσης, συμφωνήθηκε η επίσκεψη κυπριακής αντιπροσωπείας στην Αθήνα το προσεχές διάστημα.

«Κρίσιμα ψηφιακά έργα που αναπτύσσουμε στην Ελλάδα μπορούν να βρουν εφαρμογή και στην Κύπρο. Στόχος μας, να υπάρξει ζεύξη στον τρόπο που αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και να οδηγηθούμε στη δημιουργία δεσμών μέλλοντος», δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η τριμερής συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της ψηφιακής πολιτικής και η πορεία υλοποίησης συμφωνημένων δράσεων.

Ο Νίκος Παππάς αναμενόταν να επισκεφθεί επίσης τις εγκαταστάσεις του επίγειου δορυφορικού σταθμού ελέγχου της Hellas Sat και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής συνόδευσαν ο πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία Ηλίας Φωτόπουλος, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Κωνσταντίνος Αγόρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL