Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Γ. Δρόσος: Καμία λογοκρισία στην ΕΡΤ και αξιολόγηση προσωπικού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Δρόσος: Καμία λογοκρισία στην ΕΡΤ και αξιολόγηση προσωπικού

«Έχω τα εύσημα της FIFA για την ΕΠΟ. Σκέφτηκα 'πόσο πιο άγριοι θα είναι αυτοί';». Αυτό απάντησε ο καθηγητής Γιάννης Δρόσος σε ερώτηση του Ε. Βενιζέλου για το κίνητρό του να αναλάβει την ΕΡΤ μιλώντας χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Επιτροπή ενέκρινε την τοποθέτησή του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ κατά πλειοψηφία, όπως και επίσης την τοποθέτηση του δημοσιογράφου Λευτέρη Αρβανίτη και του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος τόνισε ότι η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι ένας ισχυρός δημόσιος τομέας συνολικά λειτουργεί προς όφελος της οπτικοακουστικής βιομηχανίας και προσέθεσε ότι, πέρα από τα βιογραφικά, "όλοι κρίνονται στην πράξη- περιλαμβανομένης και της πολιτικής ηγεσίας".

"Είμαι υπέρ της αξιολόγησης. Το λέω ξεκάθαρα και ντεκλαρέ. Η αξιολόγηση δεν συνιστά λογοκρισία. Αξιολόγηση κάνουν όλα τα ευρωπαϊκά κανάλια και έχουν μεθόδους και μπορούμε να το δούμε" τόνισε στην Επιτροπή ο Γ. Δρόσος. Ακόμη ξεκαθάρισε ότι "φυσικά και δεν θα κάνουμε λογοκρισία στους δημοσιογράφους, αλλά βλέπω συνεντεύξεις που ο δημοσιογράφος κάνει επί μισή ώρα την ερώτηση. Επιτρέψτε μου να πω ότι σε αυτόν θα πω 'μάθε, παιδί μου, να ρωτάς ή πήγαινε μάθε γράμματα'".

Ο καθηγητής Γιάννης Δρόσος συμπλήρωσε επίσης ότι θα "επιμείνει στους διακριτούς ρόλους" γιατί αυτό "διευκολύνει και απελευθερώνει". Ότι θα προχωρήσει σε "αξιολόγηση της δομής και του οργανογράμματος, ενώ προβλέπεται και business plan για την ΕΡΤ" και αυτά "θα πρέπει να τα δούμε". Έκανε λόγο για το ψηφιακό ραδιόφωνο, το αθλητικό κανάλι, τις συμπαραγωγές, την έρευνα και την τεχνολογία. "Αν όχι την ψήφο σας, απαιτώ τις ευχές σας" είπε κλείνοντας τον κύκλο των απαντήσεών του.

"Η ΕΡΤ ακόμα πληρώνει τη διετία του 'μαύρου', γι' αυτό πρέπει να είμαστε πιο επιεικείς με τις προηγούμενες διοικήσεις και με τους εργαζόμενους" είπε ο Λευτέρης Αρβανίτης και συμπλήρωσε ότι η ΕΡΤ θα πρέπει να έχει ανταγωνιστικά προγράμματα, όπως τα αθλητικά, και να τη βλέπει ο πολύς κόσμος.

Ο Δ. Παπαδημητρίου ξεκαθάρισε ότι θα έχει αρμοδιότητα για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ και το μέρος του πολιτισμού, όχι την ενημέρωση.

Σε δήλωσή της, η τομεάρχης Πολιτισμού της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη υποστήριξε πως με την τοποθέτηση Δρόσου "αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά τη στενή σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το πιο βαθύ, καθεστωτικό σύστημα του παρελθόντος. Η διαδρομή του Γ. Δρόσου και οι στενές σχέσεις του με τον Άκη Τσοχατζόπουλο είναι γνωστές σε όλους. Το παλιό είναι εδώ".

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ - ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL