Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Πρόστιμα από το ΕΣΡ για... πρόπερσι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόστιμα από το ΕΣΡ για... πρόπερσι

Κυρώσεις σε τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων και στην ΕΡΤ, συνολικού ύψους 165 εκατ. ευρώ, για υποθέσεις που εκκρεμούν από το... 2016, επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Παράλληλα το ΕΣΡ κινητοποιήθηκε και για τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς του παρουσιαστή οπαδικής εκπομπής Τ. Τσουκαλά εναντίον του μπασκετμπολίστα Θ. Αντετοκούνμπο, μετά από θύελλα διαμαρτυριών.

* Ρατσιστικό σχόλιο Τάκη Τσουκαλά Οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού Extra έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις την ερχόμενη Τρίτη 20 Νοεμβρίου μετά από εκπομπή του θεωρούμενου ως γραφικού Τάκη Τσουκαλά, ο οποίος έκανε ρατσιστικό χαρακτηρισμό εναντίον του Θανάση Αντετοκούνμπο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για εκπομπή που βρίθει ρατσιστικού και μισαλλόδοξου λόγου υπό το πέπλο του "οπαδισμού" και της γραφικότητας. Έτσι ο φάκελος που σχημάτισε το ΕΣΡ θα εξετάσει και άλλες εκπομπές, όμως δεν είναι βέβαιο εάν ο έλεγχος θα γίνει με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. Υπενθυμίζεται ότι επιστολή στο ΕΣΡ αλλά και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχει αποστείλει η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη.

* Γκάλοπ - ντροπή από το κανάλι του Καρατζαφέρη Το "γκάλοπ" του αίσχους που πρόβαλε το κανάλι ΑΡΤ του Γ. Καρατζαφέρη -τρεις μέρες μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου- περί δήθεν "ηρωοποίησής" του έχει εξεταστεί από το Συμβούλιο και έχουν ολοκληρωθεί οι ακροάσεις. Σε επόμενο χρόνο αναμένεται να οριστεί διάσκεψη και να ληφθεί απόφαση.

* Ευαισθησία για τη σύλληψη Μαρτίνη Κυρώσεις ύψους 25.000 ευρώ σε καθέναν από τους σταθμούς ΕΡΤ και Alpha, επέβαλλε το Συμβούλιο για τον τρόπο κάλυψης της σύλληψης του Α. Μαρτίνη τον Μάιο του 2016 μετά από έφοδο στο σπίτι του πρώην προέδρου του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν". Το ένταλμα εναντίον του αφορούσε ξέπλυμα χρήματος και μίζα ύψους 3,2 εκατ. μάρκων. Τα κανάλια, σύμφωνα με τη γνώμη του ΕΣΡ, έπρεπε να παρουσιάσουν με πιο "διακριτικό" τρόπο τον συλληφθέντα με τις χειροπέδες, καθώς ήταν υπόδικος και όχι ένοχος. Επίσης παρουσίασαν έγγραφα της διαδικασίας, πράγμα που απαγορεύεται από τον νόμο. (Είναι ωστόσο συνήθης πρακτική της δημοσιογραφίας).

* Το ταχύπλοο στην Αίγινα και ο... Αλ. Φλαμπουράρης Κύρωση ύψους 25.000 ευρώ επεβλήθη στον Alpha για τον τρόπο κάλυψης του τραγικού δυστυχήματος με ταχύπλοο στην Αίγινα τον Αύγουστο του 2016. Στο δυστύχημα, μέρος του αντιπολιτευόμενου Τύπου είχε επιχειρήσει τότε να εμπλέξει τον Αλ. Φλαμπουράρη και τον Γ. Σταθάκη. Το πρόστιμο επεβλήθη στον Alpha για τον τρόπο κάλυψης του θανάτου του παιδιού προβάλλοντας φωτογραφίες του, σκηνές πένθους και πόνου.

* Φουρθιώτης και Αννίτα Πάνια Κύρωση ύψους 90.000 ευρώ αθροιστικά επεβλήθη στο πρώην Epsilon για τις εξής περιπτώσεις: α) Σε επανάληψη εκπομπής της Α. Πάνια μεταδόθηκε διαγωνισμός, ο οποίος δεν ήταν σε ισχύ, χωρίς ειδοποίηση στους τηλεθεατές, οι οποίοι χρεώνονταν για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό (40.000). β) Στην ίδια εκπομπή δήθεν "τοποθέτηση προϊόντος" ήταν τελικώς διαφήμιση (30.000). γ) Προβολή ιδιωτικής ζωής αρχιμανδρίτη από την εκπομπή του Μ. Φουρθιώτη (20.000).

* «Σύσταση» στον Πορτοσάλτε Με αφορμή την περιπέτεια της υγείας του Αθ. Πλεύρη, ο διευθυντής του ΣΚΑΪ 100,3 Α. Πορτοσάλτε διατύπωσε τον ισχυρισμό ότι, εάν κάποιος πάει σε δημόσιο νοσοκομείο, "ψοφάει". Για την αυθαίρετη γενίκευση και τον μη ευπρεπή λόγο τού επεβλήθη η ποινή της "σύστασης".

Το ΕΣΡ εξετάζει και άλλες υποθέσεις: Το Star για "ποιότητα προγράμματος" του τηλεπαιχνιδιού Greece's Next Top Model, αλλά και τη fake συνέντευξη με τη "μαϊμού" δήθεν σύζυγο στρατιωτικού που προβλήθηκε προ μηνών. Επίσης τον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα για φασιστικού τύπου σχόλια.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL