Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
Συστράτευση για κατάργηση του αυτόφωρου στον Τύπο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συστράτευση για κατάργηση του αυτόφωρου στον Τύπο

Ολοκληρώθηκαν χθες οι επαφές της ΕΣΗΕΑ με τους εκπροσώπους των κομμάτων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την κατάργηση του αυτοφώρου στους δημοσιογράφους και την άρση του εμπάργκο στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία με τίτλο «Κατάργηση του υποχρεωτικού χαρακτηρισμού ως αυτόφωρων των εγκλημάτων που τελούνται διά του Τύπου» με την οποία ζητάει να καταργηθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 242 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, με την αναθεώρηση του συντάγματος το 2001 καταργήθηκε ο χαρακτηρισμός των εγκλημάτων διά του Τύπου υποχρεωτικά ως αυτόφωρων. Εντούτοις, δεν ακολούθησε, όπως θα έπρεπε, η κατάργηση του σχετικού άρθρου από τον Ποινικό Κώδικα. Το ΚΚΕ προτείνει «να πάψει να υπάρχει αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση των εγκλημάτων που τελούνται διά του Τύπου από όλα τα υπόλοιπα ποινικά αδικήματα σε σχέση με τον χαρακτηρισμό τους ως αυτόφωρα».

Εν τω μεταξύ, την ΕΣΗΕΑ επισκέφθηκαν την Πέμπτη οι εκπρόσωποι της Ένωσης Κεντρώων και επεσήμαναν ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης δεν ανταποκρίνονται στην αρχή της ισότιμης παρουσίασης των κομμάτων και την εκπροσώπηση κυρίως στελεχών σε τηλεοπτικές συζητήσεις.

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θ. Τοσουνίδης υπογράμμισε τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται μέσω του Τύπου ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. και μάλιστα για θέματα όπου έχει δικαιωθεί δικαστικά. Πρόσθεσε ότι ο κ. Καμένος αυτοβούλως έχει ζητήσει να εξαιρεθεί των ευεργετικών διατάξεων που αφορούν τα πολιτικά πρόσωπα, δικάστηκε μάλιστα πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και αθωώθηκε όντας εν ενεργεία υπουργός. Για το θέμα της κατάργησης του αυτοφώρου αναρωτήθηκε με ποιο τρόπο θα προστατευτεί ο απλός πολίτης. Όπως τόνισε, πρέπει να καταργηθούν οι ευεργετικές διατάξεις που αφορούν τους πολιτικούς προστατεύοντάς τους υπέρμετρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL