Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Λίγες μέρες μόνο για το Mega Μερικές μέρες ή λίγες εβδομάδες απομένουν ώς τον τερματισμό της λειτουργίας του Mega μετά την απόρριψη από το ΣτΕ της αίτησης ακύρωσης της απόφασης του ΕΣΡ -από τον περασμένο Μάρτιο- για παύση της λειτουργίας του. Το ΕΣΡ αναμένεται να ζητήσει από την Digea τη διακοπή μετάδοσης του σήματός του.

Ειδική διαχείριση και πλειστηριασμός Τα βλέμματα στρέφονται έτσι, όχι μόνο σε εναλλακτικούς τρόπους μετάδοσης, μέσω συνδρομητικών δικτύων ή μέσω Διαδικτύου. Στρέφονται επίσης στη διαδικασία εκκαθάρισης που έχουν ξεκινήσει οι τράπεζες - μέσω ειδικού διαχειριστή- για να εκποιηθούν μέσω πλειστηριασμού τα περιουσιακά στοιχεία του σταθμού, δηλαδή η βιβλιοθήκη των ελληνικών σειρών.

Ενίσχυση των απολυμένων σε Πήγασο, ΔΟΛ, Mega Κονδύλι ύψους 2,3 εκατ. ευρώ ενέκρινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποστήριξη 550 απολυμένων εργαζομένων στον τομέα των ΜΜΕ, το οποίο θα εκταμιευθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση έπειτα από αίτημα του υπουργείου Εργασίας, σε συνεννόηση με την ΕΣΗΕΑ και άλλες ενώσεις εργαζομένων. Αφορά απολυμένους εργαζόμενους από τον Πήγασο, τον ΔΟΛ και το Mega, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να γίνει διεύρυνση και σε εργαζομένους άλλων επιχειρήσεων ΜΜΕ. Στο παρελθόν από το πρόγραμμα έχουν ωφεληθεί και άλλοι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ που οδηγήθηκαν σε κλείσιμο, όπως του Alter και της "Ελευθεροτυπίας".

Τέλος εποχής για τη Focus Αλλάζει η εταιρεία μέτρησης ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών έπειτα από τριάντα χρόνια. Η Focus, που έχει συνδέσει το όνομά της με τις μετρήσεις ακροαματικότητας από το μακρινό 1988, δίνει στη σκυτάλη στην MRB Hellas και την 361 Research Solutions, έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία και απόφαση των ιδιοκτητών. Νέο στοιχείο της έρευνας, η επέκτασή της και μέσω κινητών τηλεφώνων.

Τροποποιήσεις για τις περιφερειακές άδειες Νομοθετικές παρεμβάσεις για την αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών προανήγγειλε ο Νίκος Παππάς. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής βρίσκεται σε διάλογο με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να προχωρήσει σε τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου έτσι ώστε να ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος και να προωθηθούν οι Υπουργικές Αποφάσεις για τις περιφερειακές άδειες. Οι οποίες πάντως δεν θα δοθούν εντός του 2017, όπως είπε.

Έρευνα για το «μαύρο» Τη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει τη ζημιά του Δημοσίου από το «μαύρο» της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου στην ΕΡΤ, προανήγγειλε ο Νίκος Παππάς. Η επιτροπή θα κληθεί να ερευνήσει το κόστος για τη δημόσια τηλεόραση όταν αναγκάστηκε να ανοίξει και πάλι, το κόστος από την καθυστέρηση ανάπτυξης του δικτύου της, το όφελος των ανταγωνιστών της, των ιδιωτικών καναλιών και της Digea.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL