Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Δ. Στούμπος: Αν κάποιος καταφεύγει σε αγωγές δεν μιλάμε για δημόσιο διάλογο αλλά για δικομανία (ηχητ.)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Στούμπος: Αν κάποιος καταφεύγει σε αγωγές δεν μιλάμε για δημόσιο διάλογο αλλά για δικομανία (ηχητ.)

«Ασχέτως συγκυρίας όλοι μας πρέπει να κρατάμε κάποιες σταθερές. Μία από αυτές είναι ότι ο Τύπος και τα Μέσα πρέπει να κρίνει με άφοβο και ελεύθερο τρόπο, έστω και με υπερβολές αρκεί οι υπερβολές να μην συνοδεύονται με ακρότητες και γελοιότητες» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΥΓΗΣ μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο "στο Κόκκινο".

Ανέδειξε ως ιδιαίτερα σημαντική αρχή για τη δημοκρατία την τήρηση τόσο της δεοντολογίας χαρακτηρίζοντας ως "νησίδες γνώμης και δεοντολογίας, η εφημερίδα Η ΑΥΓΗ και το ραδιόφωνο Στο Κόκκινο, παρά τα όσα μας σούρνουν".

https://www.youtube.com/embed/ytKsDeXOGVk

Ενώ χαρακτήρισε ως "λάθος" του υπουργού Π. Καμμένου, να προχωρήσει στη δικαστική διαδικασία τη στιγμή που πρώτα θα έπρεπε να επιδιώξει πάραυτα επικοινωνία με το επιτελείο του «Φιλελεύθερου». "Όταν ο υπουργός θεωρεί ότι θίγεται ο υπουργός σηκώνει το τηλέφωνο και μιλάει με το διευθυντή ζητώντας αποκατάσταση. Αυτή η κίνηση δεν έγινε και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα".

«Δυστυχώς και η Η ΑΥΓΗ έχει φάει αγωγή από βουλευτή των ΑΝΕΛ εδώ και ένα χρόνο. Αν κάποιος καταφεύγει στην αγωγή ή τη μήνυση τότε δεν μιλάμε για δημόσιο διάλογο αλλά για δικομανία ή για κατάντια του δημόσιου διαλόγου» πρόσθεσε.

Ο Δ. Στούμπος ξεκαθάρισε ότι είναι «άλλο πράγμα η κριτική και άλλο η «πίεση» στους δημοσιογράφους. Η πίεση όμως πρώτα απ’ όλα ασκείται απευθείας με ένα τηλέφωνο. Βέβαια καλό θα ήταν να έχει προηγηθεί τηλεφώνημα όταν κάνεις ένα ρεπορτάζ αιχμηρό για κάποιον».

«Ιδιαίτερα στη συγκυρία που η πόλωση ανεβαίνει κυρίως με ευθύνη της αντιπολίτευσης δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπερασπιστούμε τη δεοντολογία και τις αρχές» είπε κλείνοντας τονίζοντας ότι μαζί με τους δημοσιογράφους του Φιλελεύθερου είχε πάει και η δικηγόρος της ΕΣΗΕΑ.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL