Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Κλίμα αισιοδοξίας Ήδη τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί, παρουσίασαν τα προγράμματά τους σε ειδικές εκδηλώσεις για διαφημιστές και δημοσιογράφους, με τη "λαμπρότητα" προηγούμενων χρόνων. Ο Alpha στην Αίγλη του Ζαππείου, ο ANT1 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ο ΣΚΑΪ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αν και πρόκειται για εκδηλώσεις προβολής, όπου συχνά περισσεύει η ματαιοδοξία και κυριαρχεί το λούστρο, δεν μπορούσε κανείς να μην παρατηρήσει το κλίμα "επανεκκίνησης", το κέφι και την αισιοδοξία των στελεχών των καναλιών. Και αυτό είχε να φανεί εδώ και χρόνια.

Αντέχει; Ορισμένοι μάλιστα καταθέτουν τους προβληματισμούς τους εάν η διαφημιστική αγορά σηκώνει αυτό το ύψος των επενδύσεων από πέντε κανάλια - είκοσι σειρές μυθοπλασίας δεν είναι λίγες. Και εκτιμούν ότι σύντομα θα επικρατήσει «ο ρεαλισμός και το μέτρο», δηλαδή ορισμένοι θα αναγκαστούν να κάνουν πίσω.

Ισοπαλία Τα στοιχεία τηλεθέασης πάντως δείχνουν μέχρι στιγμής ισοπαλία, με τηλεμερίδια γύρω στο 14% από ANT-1, Alpha Και Star, ενώ ο ΣΚΑΪ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, στο 12-13%.

Το λανσάρισμα του νέου προγράμματος των σταθμών αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, με τη μετάδοση επιπλέον νέων παραγωγών μυθοπλασίας, τηλεπαιχνιδιών, ενημερωτικών κ.ά. ψυχαγωγικών εκπομπών.

Το Epsilon TV θα ακολουθήσει, με συνολικά ανανεωμένη εικόνα και νέο πρόγραμμα, που θα βγουν στον αέρα περί τα μέσα Οκτωβρίου. Επίσης με νέο λογότυπο και νέο όνομα «Open» και μετακόμιση σε νέες εγκαταστάσεις στην Παιανία.

Μείωση του φόρου Αυτό που κάνει χαρούμενους όλους πάντως στα κανάλια είναι η μείωση του ειδικού φόρου τηλεόρασης 20%. Σύμφωνα με τον νόμο Παππά, μετά την έκδοση των αδειών και για τα κανάλια που έχουν λάβει άδεια, ο φόρος θα μειωθεί σε 5%, μια σημαντική ελάφρυνση που θα αυξήσει το διαφημιστικό τους έσοδο.

Ημερίδα με θέμα «Η αδειοδότηση στο νέο οπτικοακουστικό περιβάλλον» διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΥΨΗΠΤΕ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Οπτικοακουστικό Παρατηρητήριο και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στην οδό Πάντου, την ερχόμενη Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου.

Έλεγχος ενημερωτικών εκπομπών Περί τις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να καταθέσουν την έκθεση με τις παραβιάσεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας στις ενημερωτικές και ειδησεογραφικές εκπομπές των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών δύο νομικοί από το ΕΣΡ. Το Συμβούλιο θα αποφασίσει ποιες από αυτές στοιχειοθετούνται βάσιμα και δεν αποκλείεται να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων. Για να δούμε...

Οι αδειούχοι στο ΕΣΡ Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κληθούν στα γραφεία του ΕΣΡ οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών, προκειμένου να παραλάβουν την απόφαση που τους ανακηρύσσει δικαιούχους των αδειών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη «σεμνή τελετή» θα γίνουν προς τους εκπροσώπους των σταθμών και οι αναγκαίες επισημάνσεις για τις νομικές τους υποχρεώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL