Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Σαρώνουν τους παλαιούς εργαζόμενους στον ΔΟΛ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σαρώνουν τους παλαιούς εργαζόμενους στον ΔΟΛ

Κλίμα τρόμου και αβεβαιότητας συνεχίζουν να δημιουργούν οι απολύσεις στον ΔΟΛ, που στοχοποιούν ιδίως παλαιά στελέχη από την περίοδο Χρ. Λαμπράκη - αν και για ορισμένους η απόλυση φαίνεται να γίνεται λύτρωση από το τοξικό περιβάλλον μέσα στο οποίο εργάζονται τον τελευταίο χρόνο.

Η τελευταία φουρνιά απολύσεων περιλαμβάνει 12 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, στους οποίους πρέπει να προστεθούν περίπου 10 το προηγούμενο διάστημα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για νέο κύμα εντός των επόμενων ημερών, άλλων 12 εργαζομένων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι απολύσεις δεν υπακούουν σε κριτήρια ποιότητας εργασίας, ύψος μισθού ή αναγκών των μέσων του ομίλου.

Το τελευταίο κύμα φαίνεται να ανακόπηκε προς στιγμήν, από τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, χωρίς όμως ικανή προσέλευση. Το γεγονός αυτό μειώνει τη δυνατότητα παρέμβασης του σωματείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμεί σήμερα συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με διευθυντικά στελέχη του ΔΟΛ ("Βήμα", "Νέα", περιοδικές εκδόσεις, in.gr, tovima.gr, tanea.gr) προκειμένου να ανακοπεί το κύμα των απολύσεων.

Στόχος του συγκροτήματος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι να απομακρύνει ικανό αριθμό εργαζομένων, στο όριο που δίνει ο νόμος, έτσι ώστε να μην ολοκληρωθεί ένα έτος απασχόλησης (στις16 Αυγούστου), οπότε να μην υποχρεωθεί στη νόμιμη αποζημίωση ενός μισθού. Παράλληλα, φαίνεται να επιχειρείται απομάκρυνση των παλαιών εργαζομένων και στελέχωση από νέους, που έχουν την εύνοια της νέας διευθυντικής ομάδας ή προέρχονται από τα "Παραπολιτικά".

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL