Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέντε άδειες από το ΕΣΡ συν μία υπό όρους...

Έλεγχος από την Αρχή για την καταπολέμιση του μαύρου χρήματος

Οριστικά προεπιλεγέντες για χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, ανακήρυξε χθες με απόφαση της η ολομέλεια του ΕΣΡ πέντε σταθμούς, τους ΣΚΑΪ, Star, Alpha, ANT-1 και Epsilon. Δυνατότητα για 6η άδεια στην εταιρεία Τηλεοπτική Ελληνική, συμφερόντων του επιχειρηματία Φ. Βρυώνη, δίνει το ΕΣΡ με την ίδια απόφασή του, υπό τον εξής όρο: η εμφανιζόμενη ως μέτοχος της υποψήφιας εταιρείας Τηλεοπτική Ελληνική Βελγίδα υπήκοος M.N.Bolle οφείλει μέχρι τις 26 Ιουνίου να πιστοποιήσει ότι η εξαγορά μετοχών της μετόχου εταιρείας A-Orizon Media πραγματοποιήθηκε με δανεισμό, ύψους 6,6 εκατ. ευρώ, από αναγνωρισμένο τραπεζικό ίδρυμα, όπως προβλέπει ο νόμος.

Η απόφαση του ΕΣΡ για τους 5+1 προεπιλεγέντες σταθμούς διαβιβάστηκε στην Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, προκειμένου να ελέγξει την οικονομική δυνατότητα και τα πόθεν έσχες των μετόχων / φυσικών προσώπων των υπό αδειοδότηση σταθμών. Η Αρχή, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Ρ. Μορώνη, οφείλει να απαντήσει εντός 45 ημερών.

Στο διάστημα αυτό αναμένεται, την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιουνίου, η διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να αποφασίσει επί των προσφυγών ακυρώσεως ή και αναστολής του διαγωνισμού, με τις οποίες έχουν προσφύγει οι συμμετέχουσες εταιρείες στον διαγωνισμό. Αναμένεται επίσης να ξεκινήσει το ΕΣΡ τη διαδικασία για τη δεύτερη φάση των αδειοδοτήσεων, των περιφερειακών ή θεματικών εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών, η οποία προϋποθέτει επίσης διαβούλευση και γνωμοδοτήσεις, κυρίως όσο αφορά στο ύψος του τιμήματος (τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας).

Υπενθυμίζεται ότι το τίμημα για τους σταθμούς που θα λάβουν άδεια έχει οριστεί σε 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο ο καθένας, για διάρκεια 10 χρόνων.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο