Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Τα Ellinika hoaxes ζητούν συγγνώμη για το fake news με τη Μακεδονική γλώσσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα Ellinika hoaxes ζητούν συγγνώμη για το fake news με τη Μακεδονική γλώσσα

Για εγκυρότερη ενημέρωση καλό θα ήταν να διαβάσουν στην ΑΥΓΗ της Κυριακής τα δύο σχετικά άρθρα «Ο Αβέρωφ το 1959 μιλούσε για Μακεδονική γλώσσα» και «Από το 1977 σιωπηρή αποδοχή από τη Ν.Δ.».

Κατ. Μπρ.

Αναλυτικά στη σχετική ανάρτηση τους αναφέρουν:

Με αφορμή πρόσφατο άρθρο μας υπό τον τίτλο «Αναγνώρισε η Ελλάδα την "Μακεδονική γλώσσα" σε συνέδριο του ΟΗΕ το 1977;», το οποίο ήδη αποσύραμε, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Θεωρούμε ότι προσεγγίσαμε βεβιασμένα και με λάθος τρόπο το συγκεκριμένο θέμα. Εκ των υστέρων διαπιστώσαμε ότι οι πληροφορίες που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν ελλιπείς και εσφαλμένες. Το θέμα της «Μακεδονικής γλώσσας» είναι σύνθετο και πολύπλευρο, και σε καμία περίπτωση δεν εξαντλείται σε λίγες γραμμές, ούτε βέβαια με εύκολους αφορισμούς. Σίγουρα δεν είναι δικαιολογία η απειρία του συντάκτη, καθώς οφείλαμε να ελέγξουμε την πληρότητα και τεκμηρίωση του άρθρου, όπως κάνουμε πάντα. Δυστυχώς πέσαμε κι εμείς θύματα παραπληροφόρησης και κακής συνεργασίας μεταξύ μας, έστω και στιγμιαία.

Αυτό που κάνουν άλλοι φορείς ενημέρωσης, δηλαδή η μη παραδοχή του λάθους και η επιμονή στο ψέμα, όχι μόνο δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία μας, αλλά είναι εντελώς ξένο προς αυτή. Η αξιοπιστία δεν είναι απλά μια επιλογή, αλλά μονόδρομος για εμάς.

Ζητάμε συγγνώμη.

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο ιός των fake news προσβάλλει και τα Ellinika Hoaxes (Video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL