Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα Ellinika hoaxes ζητούν συγγνώμη για το fake news με τη Μακεδονική γλώσσα

Mε ανάρτηση τους στα social media τα Ellinika hoaxes έσωσαν τα προσχήματα και την αξιοπιστία τους αποδεχόμενοι το λάθος και την ελλιπή έρευνα του ζητήματος για τη Μακεδονική γλώσσα. Παραδέχονται ότι έπεσαν θύματα και οι ίδιοι «παραπληροφόρησης και κακής συνεργασίας».

Για εγκυρότερη ενημέρωση καλό θα ήταν να διαβάσουν στην ΑΥΓΗ της Κυριακής τα δύο σχετικά άρθρα «Ο Αβέρωφ το 1959 μιλούσε για Μακεδονική γλώσσα» και «Από το 1977 σιωπηρή αποδοχή από τη Ν.Δ.».

Κατ. Μπρ.

 

Αναλυτικά στη σχετική ανάρτηση τους αναφέρουν:

Με αφορμή πρόσφατο άρθρο μας υπό τον τίτλο «Αναγνώρισε η Ελλάδα την "Μακεδονική γλώσσα" σε συνέδριο του ΟΗΕ το 1977;», το οποίο ήδη αποσύραμε, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Θεωρούμε ότι προσεγγίσαμε βεβιασμένα και με λάθος τρόπο το συγκεκριμένο θέμα. Εκ των υστέρων διαπιστώσαμε ότι οι πληροφορίες που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν ελλιπείς και εσφαλμένες. Το θέμα της «Μακεδονικής γλώσσας» είναι σύνθετο και πολύπλευρο, και σε καμία περίπτωση δεν εξαντλείται σε λίγες γραμμές, ούτε βέβαια με εύκολους αφορισμούς. Σίγουρα δεν είναι δικαιολογία η απειρία του συντάκτη, καθώς οφείλαμε να ελέγξουμε την πληρότητα και τεκμηρίωση του άρθρου, όπως κάνουμε πάντα. Δυστυχώς πέσαμε κι εμείς θύματα παραπληροφόρησης και κακής συνεργασίας μεταξύ μας, έστω και στιγμιαία.

Αυτό που κάνουν άλλοι φορείς ενημέρωσης, δηλαδή η μη παραδοχή του λάθους και η επιμονή στο ψέμα, όχι μόνο δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία μας, αλλά είναι εντελώς ξένο προς αυτή. Η αξιοπιστία δεν είναι απλά μια επιλογή, αλλά μονόδρομος για εμάς.

Ζητάμε συγγνώμη.

 

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο ιός των fake news προσβάλλει και τα Ellinika Hoaxes (Video)

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο