Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επιστρέφει στην ΕΡΤ ο Κώστας Αρβανίτης

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Μετά από έξι χρόνια και δύο ραδιόφωνα (105,5 Στο Κόκκινο και 88,5 24/7) ο Κώστας Αρβανίτης επιστρέφει στο Ραδιομέγαρο. Τη Δευτέρα 21 Μαΐου βγαίνει στον αέρα της ΕΡΤ1 νέα ενημερωτική εκπομπή με τίτλο «Άλλη διάσταση», που θα προβάλλεται κάθε μέρα, ώρα 13.00- 15.00. Ο σχεδιασμός είναι να συνεχιστεί μέσα στο καλοκαίρι και στη διάρκεια του Μουντιάλ, με ολογοήμερη διακοπή τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις συσκέψεις και τον προγραμματισμό που έχει γίνει έως σήμερα, η εκπομπή θα «σπάει» την αντίληψη της παρουσίασης με δίδυμα των παρουσιαστών, ωστόσο δεν θα είναι ούτε ένα one man show: θα βασίζεται στο ρεπορτάζ, με δικά της θέματα και παραγωγή πρωτογενών ειδήσεων, τα οποία θα παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι που τα επιμελήθηκαν και θα εναλάσσονται μέσα στο στούντιο. Εκτός από τους ρεπόρτερ της ΕΡΤ, για την εκπομπή θα εργαστούν ο οικονομικός συντάκτης Αλέξανδρος Κλώσσας, η Φωτεινή Λαμπρίδη για τα πολιτιστικά, ο Θ. Τρομπούκης (πρ. διευθυντής του ελληνικού Vice και της ομάδας των Paradise Papers), η Αμ. Κορονέλου κ.ά.

«Η 'Άλλη Διάσταση' δεν διεκδικεί να παρουσιάσει την αλήθεια - οι αλήθειες είναι πολλές, η αλήθεια έχει οπτικές» λέει ο Κ. Αρβανίτης και εξηγώντας τη γενική ιδέα της εκπομπής αναφέρει: «Άλλη η οπτική του φτωχού, άλλη η οπτική του πλούσιου, όμως η πείνα υπάρχει. Η εκπομπή θα έχει θέση, όμως ο ακροατής θα βγάζει μόνος τα συμπεράσματά του».

Η εκπομπή θα είναι μεικτή παραγωγή με την STV, θα έχει κόστος 1.086 ευρώ ανά επεισόδιο και κόστος 130.000 ευρώ, πλέον εργοδοτικών εισφορών έως 57.000 και πλέον ΦΠΑ, για 120 εγκριθέντα επεισόδια.

Δείτε όλα τα σχόλια