Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Στο "Game of Love" απομακρύνετε τα παιδιά από τους δέκτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο "Game of Love" απομακρύνετε τα παιδιά από τους δέκτες

Για τους λάτρεις της trash TV το νέο σκληρό ριάλιτι του ΑΝΤ-1 «The Game of Love», γυρνάει πίσω τον χρόνο στα '90, στις ένδοξες εποχές της Πέπης Τσεσμελή (άλλο Πέπη - άλλο πρέπει), του "Ερωτοδικείου" και του Κώστα Μυλωνά από το τότε Κανάλι 5. Μόνο που στα '90 και στο millenium, αυτή η τηλεόραση ήταν προνόμιο περιθωριακών καναλιών και της μεταμεσονύκτιας ζώνης.

H ιδέα του "Game of Love" είναι η εξής: Τέσσερα ζευγάρια -που δεν λένε ότι είναι ζευγάρια- και έξι ακόμη μη ζευγαρωμένοι μπαίνουν σε ένα τύπου «πολυτελές» ξενοδοχείο, με κρεβατάρες, σαλονάρες, πισινάρες και ξαπλώστρες. Μπερδεύονται μεταξύ τους και γκομενίζουν όλοι με όλες - είτε αυθορμήτως είτε κατόπιν εντολής της παραγωγής. Στόχος όλων, να παραμείνουν στο παιχνίδι και να κερδίσουν 30.000 ευρώ, αν ανακαλύψουν ποιοι είναι μεταξύ τους ζευγάρι. Κάθε ζευγάρι που εντοπίζεται, απομακρύνεται.

«Απομακρύνετε τα παιδιά», είναι εντελώς ακατάλληλο πρόγραμμα, είναι η δική μας συμβουλή. Η εκπομπή δίνει μια εντελώς στρεβλή εικόνα στους ανήλικους των 6, 8 ή 12 ή και 15 ετών για το dating, το φλερτ και τo «love».

Κι αυτό, όχι γιατί μπορεί να θεωρήσουν τις απανωτές εναλλαγές συντρόφων ως κανονικότητα (μπορεί και να είναι). Ούτε γιατί μπορεί να θεωρήσουν o.k. να κοιμάσαι με έναν άγνωστο, κάποιον που γνώρισες μόλις, στο ίδιο κρεβάτι (κι αυτό μπορεί να συμβεί). Ούτε ακόμη γιατί μπορεί, με τα μάτια της ηλικίας τους, να θεωρήσουν την «αποστολή» της Μιχαέλας να αποσπάσει ένα φιλί στο στόμα από συμπαίκτη της έναντι 500 ευρώ ως «κανονική». Τα έξυπνα παιδιά ίσως καταλάβουν ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι «για τους μεγάλους». Ποιοι είναι αυτοί οι μεγάλοι όμως, που μοιράζουν φιλιά στο στόμα έναντι αμοιβής; Οι μεγάλοι ξέρουμε ότι αυτό είναι επάγγελμα και ονομάζεται «βίζιτα».

«Απομακρύνετε τα παιδιά» από την οθόνη, γιατί όλο αυτό το αλισβερίσι είναι επιτηδευμένο και προσποιητό. Ποιος δίνει ή δέχεται αγκαλιές και φιλιά -χωρίς να είναι πιωμένος- σε κάποιον που μόλις γνώρισε; Γι' αυτό το πάρε-δώσε μεταξύ των παικτών είναι αδέξιο και άχαρο. Άτσαλο και στενάχωρο. Ποιος σταματάει το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου για να... χορέψει; Είναι εκτός τόπου και χρόνου, μια κακότεχνη αναπαράσταση του φλερτ, που ανατρέπει ακριβώς την ομορφιά του φλερτ και του έρωτα. Μια αυθόρμητη έλξη και ειλικρινής επικοινωνία μεταξύ δύο ανθρώπων γίνεται εδώ επιτήδευση, αναίδεια, αδιακρισία και κακόγουστος θόρυβος. Αυτό που για τους μεγάλους είναι απλώς μια σάχλα, ένα τηλεοπτικό σκουπίδι, για τους μικρούς είναι αυστηρά ακατάλληλο.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει όλα τα εργαλεία να διώξει αυτή την εκπομπή από τη ζώνη υψηλής τηλεθέασης και να τη μεταφέρει σε ώρα που δεν παρακολουθούν παιδιά. Σύντομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL