Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το Κόκκινο θα συνεχίσει να εκπέμπει

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Ο σταθμός που έχει γίνει συντροφιά (αλλά και σε δύσκολες στιγμές παρηγοριά) για πολλούς συντρόφους και φίλους της Αριστεράς θα συνεχίσει να εκπέμπει με τις θυσίες των εργαζομένων αλλά και την εκφρασμένη στήριξη της πλευράς της ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Προς λύση δείχνει να προχωρά η προσπάθεια για τη βιωσιμότητα του Κόκκινου μετά την αρχική συμφωνία διοίκησης και εργαζομένων, με τη διαμεσολάβηση της ΕΣΗΕΑ. Ο σταθμός που έχει γίνει συντροφιά (αλλά και σε δύσκολες στιγμές παρηγοριά) για πολλούς συντρόφους και φίλους της Αριστεράς θα συνεχίσει να εκπέμπει με τις θυσίες των εργαζομένων αλλά και την εκφρασμένη στήριξη της πλευράς της ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μάκης Διόγος, α' αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ, ανέλαβε για λογαριασμό του σωματείου των δημοσιογράφων να διαμεσολαβήσει ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη διοίκηση του Κόκκινου προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαπραγματεύσεις. Όπως λέει στην "Αυγή": «Πρόκειται για έναν έντιμο συμβιβασμό, χωρίς 'νικητές' και 'ηττημένους', που στόχο έχει την βιώσιμη λειτουργία του σταθμού με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων».

Η λύση πάνω στην οποία διαφαίνεται να υπάρξει συμφωνία, προβλέπει:

* Μειώσεις 15% για τους εργαζόμενους με μεικτές αποδοχές ώς 1.200 ευρώ και 20% για τους άνω των 1.201 ευρώ.

* Καμία μείωση για εργαζόμενους με καθαρές αποδοχές έως 800 ευρώ.

* Ο ένας οφειλόμενος μισθός «παγώνει» για ένα έτος. Ο δεύτερος οφειλόμενος μισθός θα καλύψει τις αναδρομικές υποχρεώσεις των εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ.

* Προθεσμία τριών μηνών για εθελούσιες αποχωρήσεις με την παλιά μισθοδοσία.

* Αποζημίωση με τα προ των μειώσεων δεδομένα σε περίπτωση απολύσεων μέχρι το τέλος του χρόνου.

* Ανάκληση των επτά απολύσεων όταν γίνουν αποδεκτές οι μειώσεις του μισθολογικού κόστους.

Πληροφορίες από τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με την ΕΤΕΡ (τεχνικοί ραδιοφώνου) μέσω του θεσμού της διαμεσολάβησης, αναφέρουν ότι οι τεχνικοί αναστέλλουν την απεργιακή κινητοποίηση που θα έκαναν για τον απολυμένο συνάδελφο τους, σε αναμονή της επαναπρόσληψής του και της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης για τους τεχνικούς ραδιοφωνίας.

Δείτε όλα τα σχόλια