Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C18.2°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C14.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C16.6°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.7°C17.7°C
3 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.6°C14.6°C
2 BF 72%
Τέλος το Mega. Οι μέτοχοι γυρίζουν την πλάτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέλος το Mega. Οι μέτοχοι γυρίζουν την πλάτη

Θέμα ημερών είναι πλέον να σιγήσει το Mega μετά την εγκατάλειψή του και από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Το κραταιό κάποτε κανάλι, μετά από λειτουργία 29 χρόνων, τα δύο τελευταία εκ των οποίων στον αυτόματο πιλότο, ρίχνει τίτλους τέλους, καθώς οι μέτοχοι του έχουν γυρίσει την πλάτη, σε πλήρη αδυναμία να συνεννοηθούν μεταξύ τους και γι' αυτό σε πλήρη άρνηση να το ενισχύσουν με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Άλλοι σιωπηρώς και διά της απουσίας τους (Σαββίδης, Μαρινάκης), άλλοι στο παρελθόν μέσω πώλησης ή πτώχευσης των εταιρειών συμμετοχής τους (Μπόμπολας, Ψυχάρης) και από προχθές με ανακοίνωσή της η οικογένεια Βαρδινογιάννη, με κάθε τρόπο οι μέτοχοι του καναλιού κάνουν σαφές εδώ και δύο χρόνια ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να διασώσουν το περιουσιακό τους στοιχείο.

Η συνέχιση της λειτουργίας του Mega πάντως με το σημερινό sui generis καθεστώς, πέρα από κάθε νομιμότητα, δείχνει ιδιαίτερα ελκυστική και για τους μετόχους και για τις τράπεζες και για τη διαφημιστική αγορά και για μερίδα εργαζομένων εντός του καναλιού: με κόστος περιορισμένο σε στοιχειώδη έξοδα λειτουργίας, δηλαδή χωρίς την καταβολή μισθών στους εργαζόμενους, το έσοδο από τις διαφημίσεις -που υπολογίζεται στη διετία περί τα 60εκατ. ευρώ- ικανοποιεί ανάγκες, ενημερώνει δάνεια, και ξεχρεώνει μέρος των υποχρεώσεων σε τρίτους. Όλα αυτά, με εργασιακό κόστος μηδέν. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν οφειλές ύψους 17 μηνιαίων μισθών, δηλαδή χρέος περί τα 10 εκατ. ευρώ συνολικά. Ποιος επιχειρηματίας δεν θα «ζήλευε» μια τέτοια επιχείρηση; Ήδη οι ίδιοι εργαζόμενοι ζητούν να διενεργηθεί οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στην Τηλέτυπος και να ελεγχθούν όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, υπό το καθεστώς του «αυτόματου πιλότου».

Το Mega θα σιγήσει και στις επόμενες ημέρες τον λόγο θα έχουν οι τράπεζες. Ήδη προ πολλού η ταινιοθήκη, το σήμα και ό,τι περιουσιακό στοιχείο του καναλιού βρίσκεται ενεχυριασμένο στα χέρια των τραπεζών για προηγούμενα δάνεια, τα οποία οφείλονται και ως χρέος σήμερα, ξεπερνούν τα 80 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε εκκαθάριση της εταιρείας και εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της, έτσι ώστε να καλύψουν μέρος των υποχρεώσεων σε τράπεζες, εργαζόμενους και προμηθευτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL