Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Κινητοποιήσεις στην "Αυγή" και το Κόκκινο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κινητοποιήσεις στην "Αυγή" και το Κόκκινο

Με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από την ερχόμενη Δευτέρα, η συνέλευση των εργαζομένων στην "Αυγή", καταγγέλλει τις απολύσεις επιπλέον τεσσάρων εργαζομένων στο Κόκκινο, αθροιστικά επτά, και ζητάει την άμεση ανάκλησή τους. Πρόκειται για τους εργαζόμενους Γιάννη Ανδρουλιδάκη, Μελίνα Βελιμέζη, Νίκο Μπιτσιμέα και Ειρήνη Προμπονά. Καλεί επίσης τη διοίκηση της Left Media να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τους εργαζόμενους του Κόκκινου προκειμένου να βρεθεί από κοινού λύση για το μισθολογικό.

Η απόφαση της συνέλευσης στην "Αυγή", ψηφίστηκε από 31 εργαζόμενους, καταψηφίστηκε από 3, ενώ ένας ψήφισε λευκό. Προηγουμένως, οι εργαζόμενοι άκουσαν τις θέσεις της διοίκησης από την πρόεδρο του Δ.Σ. Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Στούμπο και κατέθεσαν τις απόψεις και τα επιχειρήματά τους.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση των σωματείων δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ), προσωπικού (ΕΠΗΕΑ) και τεχνικών ραδιοφώνου (ΕΤΕΡ), οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο κήρυξαν 48ωρη απεργία, η οποία ξεκίνησε χθες ώρα 12.00 και ολοκληρώνεται το Σάββατο την ίδια ώρα. "Η απεργία πραγματοποιείται έπειτα από τις τέσσερις νέες απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία του σταθμού, οι οποίες προστίθενται στις ήδη υφιστάμενες απολύσεις εργαζομένων που δεν συναίνεσαν στη μείωση των αποδοχών τους, ενώ ήδη τους οφείλονταν δεδουλευμένες αποδοχές πλέον των δύο μηνών" αναφέρει η ανακοίνωση των σωματείων. Στην απεργία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΜ-Θ για λογαριασμό του Κόκκινου Θεσσαλονίκης και της ιστοσελίδας stokokkino.gr.

Για τον ίδιο λόγο πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Κόκκινου από εργαζόμενους και αλληλέγγυους και πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της Κουμουνδούρου. Το πανό των συγκεντρωθέντων ανέφερε: "Απολύσεις στο Κόκκινο: ‘Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη’". Οι εργαζόμενοι στο Κόκκινο έχουν νέα συνέλευση σήμερα.

Η ΛΑΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη διοίκηση του Κόκκινου και της Left Media και σημειώνει ότι "οι απολύσεις είναι καθαρά παράνομες και αποτελούν εκδικητική πράξη για τη συνδικαλιστική δράση που ανέπτυξαν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι". Προσθέτει ότι "στο όνομα της πλήρους αναδιάρθρωσης του σταθμού επιχειρείται η πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων με απολύσεις, μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL