Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Στούμπος: Μονόδρομος ο εξορθολογισμός για να μείνουν τα Μέσα ανοιχτά με όλες τις θέσεις εργασίας (ηχητ)

«Μονόδρομος η συνεννόηση και ο εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους για τη διάσωση όλων των θέσεων εργασίας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΥΓΗΣ και μέλος της νέας διοίκησης στο Κόκκινου, Δημήτρης Στούμπος μιλώντας πριν λίγο στο ρ/δ στο Κόκκινο.

Ο κ. Στούμπος αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες στον χώρο των ΜΜΕ γενικά, αλλά και ειδικά στην ΑΥΓΗ και το Κόκκινο που δεν έχουν «κρυφούς χρηματοδότες».

Με αφορμή την χθεσινή απεργία στα δύο μέσα τόνισε ότι «για μεγάλο διάστημα υπήρχε μεγάλος ανορθολογισμός με ευθύνη της διοίκησης, με αποτέλεσμα να έχει μεγάλη επιβάρυνση ως κόμμα, γι’ αυτό και πριν τρεις μήνες λήφθηκε η απόφαση διάσωσης των μέσων με εξορθολογισμό και της διάσωση όλων των θέσεων εργασίας, κάτι που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα στην Κ.Ε. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε η συναίνεση των εργαζομένων για μείωση του μισθολογικού κόστους 20% χωρίς επιβάρυνση όσων οι καθαρές αποδοχές είναι 750 ευρω.

Ειδικότερα για τις τρεις απολύσεις ο κ. Στούμπος ανέφερε:«εφόσον τα σωματεία μαζί με τους εργαζόμενους καταλάβουν τι σημαίνει βιωσιμότητα με τους όρους της απόφασης που έχει ληφθεί, θα γίνει βήμα πίσω". «Δεν μιλάω για απολυμένους ακόμα, αλλά για εργαζόμενους» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα δήλωσε ότι "θα προχωρήσουμε στον εξορθολογισμό" επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την οικονομική επιβίωση όλων των μέσων ΑΥΓΗΣ, Κοκκινου και των ιστοσελίδων Left.gr και avgi.gr. 

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι πρόκειται για «εκδικητικές απολύσεις» των 3 εργαζομένων στο Κόκκινο και όπως είπε "απόδειξη είναι ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν προσφύγει στο ΣΕΠΕ αλλά δεν απολύθηκαν. Θα μπορούσαμε να είχαμε προχωρήσει νόμιμα σε πολύ περισσότερες". Επιπλέον πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητη η συνεννόηση με τους εργαζόμενους, ακόμα όμως και αν δεν υπάρξει συναίνεση, το σχέδιο διάσωσης των μέσων θα προχωρήσει.

«Για να πληρώνεται κάθε μήνα ο εργαζόμενος πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή των οικονομικών και όχι μόνο του μισθολογικού» εξήγησε ο Δημήτρης Στούμπος τονίζοντας ότι για το λόγο αυτό όλα τα μέσα θα πάνε σε κοινό χώρο σε περίπου 1.5 μήνα από τώρα. Επίσης όπως ανέφερε στην πρόταση που έχει γίνει για την βιωσιμότητα των μέσων προβλέπεται επιμίσθιο, για όποιον δουλεύει και στην εφημερίδα και στο ραδιόφωνο.

Κατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις